Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 17 maart 2016

Rowan Fine Lace

In onze kasten liggen soms bolletjes die te weinig aandacht krijgen op mijn blog. Katoentjes, acryl en unicat kent iedereen wel, maar dit garen verdient echt wel een blogje.

Het is superzacht (80% Baby Suri Alpaca en 20 % Merino)en heeft een lange looplengte: op een bolletje van 50 gram zit wel 400 meter. (€ 8,80 per bol van 50 gram). Daar kan dus heel wat moois van gemaakt worden!


Zo kwam ik deze schitterende kantsjaal tegen op Ravelry, gemaakt van 4 bollen. Het prachtige patroon is te koop via Ravelry.

Ook op de website van Rowan (inloggen met een account) kun je een gratis patroon vinden van deze sjaal. En het Engels maar met schema's!) - 3 bollen nodig.


En dit kanten truitje Rosa maak je van 3 of 4 bollen, het patroon kun je gratis downloaden bij Rowan. Helemaal onderaan staat het Nederlandse patroon!


Toch liever haken? Dat kan prima met dit garen! Er zitten veel meters op een bolletje en het garen is zacht en kriebelt niet. Ik blogde eens over deze Soutbay omslagdoek, gemaakt van Rowan fine Lace.


Nou, inspiratie weer genoeg! Deze bolletjes hebben we nu op voorraad, ook prachtige combinaties zijn er te maken :-) Bestellen kan altijd per mail (jaffari@zeelandnet.nl). Deze bolletjes zijn lekker plat, kunnen dus als brievenbus-post verzonden worden.



Vooruit, nog eentje dan! Deze Begonia-Swirl werd ook gebreid van 3 bolletjes (dubbele draad). 


3 opmerkingen:

  1. Helemaal met je eens Jeanet!! Het is ontzettend fijn garen!!!
    Zowel om mee te werken als daarna in het gebruik. Ik heb het vorig jaar bij jou gekocht en daar een kantsjaal mee gebreid, de Flukra ( Hier de blogpost daarover: http://nellekemaaktvanalles.blogspot.nl/2015/06/kantsjaal-flukra.html )
    Het is een sjaal die ik best vaak om heb: heerlijk zacht en best lekker voor een koude nek!! Een aanrader :-)).
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee... heb ik daar ook niet een heerlijke sjaal van gehaakt? Die ik écht elke dag draag? Volgens mij wel, ik weet het zeker ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtspul laat je ons zien. Inspiratie genoeg op deze manier.

    BeantwoordenVerwijderen