Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 3 maart 2016

Vroedvrouw

Dit schattige baby-dekentje logeert een poosje in onze winkel.


Het is gehaakt volgens het zgn. "Call the Midwife"-patroon. Het is gebaseerd op een serie van de BBC Call the Midwife. (Vandaar die vroedvrouw!)
De ontwerpster zag in de serie een dergelijk patroon en maakt het opnieuw, je leest het op Little Monkey Crochet, waar je ook het Engelse patroon vindt. De Nederlandse vertaling vind je hier.

blanketphoto-1

Het dekentje hieronder heeft nog iets extra's. Door het gaatjes patroon is met een kettingsteek een extra randje gehaakt met Schachenmayr Lenja Soft. Het dekentje zelf werd gehaakt met Scheepjes Softfun Denim, kleur 507 (5 bolletjes).
Dit dekentje is ca. 70 x 70 cm, haaknaald 4. Het patroon is ook goed te doen als je nog niet zoveel ervaring hebt.Uiteraard is dit patroontje te haken met elk soort garen, pas je haaknaald aan de dikte van het garen aan. Werk je graag met een schema, dan heb je hier wel wat aan:


4 opmerkingen:

 1. Och, wat lief!! En nu maar hopen dat er ooit een keer kleinkinderen komen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooohh! Ik ben echt verzót op die serie. Leuk om het dekentje zo terug te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier nog iemand die trouw iedere zondagavond klaar zit voor de serie! Ikzou er bijna een dekentje bij haken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk is deze he? Misschien een leuke aanvulling. Op mijn blog heb ik mijn patroon van een "Call the Midwife" geboorteslingertje staan. Hier te vinden http://ellebel5.blogspot.nl/2015/11/tutorial-call-midwife-birthday-bunting.html
  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...