Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 12 maart 2016

Deur open

O, wat kan ik daar van genieten: De deur staat vandaag OPEN! Eigenlijk is het gewoon nog te koud, maar het kan me niet deren. Met dit weer, die stralende zon móet er wat frisse lucht in.
Zien jullie ook zoveel mensen buiten, iedereen gaat op pad - naar buiten!


Met 6 graden buiten gaat de deur zo weer dicht, maar het is zooooo aanlokkelijk. Het ruikt gewoon naar lente. Ik laat jullie gauw nog wat prachtig nieuw voorjaarsgaren zien: 


Dit nieuwe garen kreeg de naam Fresco, en komt van het Italiaanse merk Borgo de´ Pazzi uit Florence. Het is een prachtig garen van 30% linnen, 70% viscose, heel geschikt voor de zomer dus! De viscose geeft een matte glans en het linnen zorgt voor een natuurlijke look. Op de bollen van 100 gram zit maar liefst 450 meter. Dat maakt het garen ook heel geschikt om mee te haken of een kantsjaal van te breien.
Een bol kost 8,75.

Fresco is verkrijgbaar in 6 ´effen´ kleuren, en in 5 prachtige gemêleerde kleuren. Dat wordt weer lastig kiezen.... :-)


Voor een gebreide lace-sjaal heb je aan 2 bollen ruim voldoende, voor een ruime gehaakte omslagdoek zou ik er 3 nemen. 
Ik probeer er zo snel mogelijk iets van te maken. Maar eerst nog even de laatste voorbereidingen doen voor het bezoek a.s. maandag aan Breicafé Steekje Los. Ik heb er zin in.... :-)

8 opmerkingen:

 1. Ik dacht het breicafé is maar dinstags geopend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig garen, dat snakt naar een mooie sjaal ;o) De tintjes vind ik ook schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa, naar buiten! op een bankje in de zon met een breiwerkje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt genieten he, als de zon weer lekker schijnt!
  Je laat wel weer prachtig garen zien. Wat een mooie kleurtjes.

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om de lente zo binnen te halen. Zeker op een moment dat het zonnetje schijnt en de vogels fluiten.
  Mooi garen. Het is zomergaren, maar de labels geven een winters gevoel. Grappip.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, heerlijk even de deur open en de verwarmingswarmte eruit laten. Heb ik hier ook gedaan en ja, de mensen komen weer uit hun "winterholen" de tuinstellen worden weer schoongemaakt. Laat die lente maar komen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met dit weer kan het niet snel genoeg zomer worden. Geniet er lekker van :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...