Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 16 januari 2016

Knus

Met de cake in de oven, de winkeldeur stevig dicht, een knappend vuurtje-in-de-maak gaat hier het weekend ook beginnen. Straks gaat de computer uit en probeer ik voor een dag het werk even achter me te laten. Met de belofte van een mooi boek - niet doen-niet doen-niet doen - en stáááápels werk-dat-maandag-ook-wel-kan ga ik even onderuit. Het was een pittige week met veel pakjes, bestellingen, klanten, mailtjes, een fotograaf en een interview, administratie naast de "gewone" dingen die het gezinsleven met zich mee brengt.

Maar nu even knus op de bank! Hierbij pas wel het prachtige patroon van dit kussen:


Het ontwerp is van Konrad Siebenhüter voor Rowan. Je kunt het patroon (gratis, Engels) downloaden via de website van Rowan. Voor deze website heb je een account nodig, maar het is de moeite echt waard! De achterkant van het kussen is heel apart:


(en vind je dit niks, dan hou je het patroon van de voorkant aan, haha!). Het kussen is gebreid met 300 gram Rowan Pure Wool Worsted (9,90 per bol van 100 gram/200 meter) en gebreid op nld 4,5 mm.
Dit garen is een tijdloos, prachtig garen waar héél veel verschillende kleuren van zijn. We hebben een flink aantal kleuren op voorraad in de winkel. 
Van dit garen wordt ook de nieuwe Knit Along gestart waar ik al eerder over blogde. Eind januari start een meebrei-deken naar een ontwerp van Martin Storey.


Vanaf 28 januari vind je elke 2 weken een nieuw patroon voor deze lapjes deken. Voor deze deken heb je 21 bollen van 100 gram nodig, in 8 verschillende tinten. Je vindt de "shoppinglist" hier. (met verschillende kleurthema's). 
Vanaf 28 januari vind je het patroon op de website van Rowan (ook in het Nederlands). En natuurlijk kun je de deken ook in andere garens breien :-) Uiteraard mag je ook de pakketten bij ons bestellen.

The Martin Storey Knit Along 2 – Official Announcement & Image! 
 
En dan is het NU weekend! Tot volgende week.........

6 opmerkingen:

  1. Goed zo, even genieten en de accu weer opladen. Leuk die wol van dat kussen en de mee brei deken is ook weer leuk. Fijne zondag. Groetjes Wilm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rowan heeft altijd leuke en heel mooie projecten om te volgen. Leuk kussen en de deken, niet teveel kijken, of ik ben weer verkocht :-) en mijn zeeuwse meebreideken is nog niet helemaal af, ben er opnieuw mee gestart.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen