Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

maandag 11 januari 2016

Geniaal

Nogal vaak link ik op mijn blog naar Ravelry.com. Wat is dat toch een geniaal idee: zo'n website waar jan en alleman de prachtigste patronen op kan zetten, al dan niet gratis. Al de inspiratie, ideeën, kleuren, garens, forums en weet ik allemaal nog meer. Het duurde bij mij wel een jaar voor ik me er een beetje thuis voelde, zoveel mogelijkheden biedt deze website. Maar voor wie nog steeds geen account heeft: ik zeg: DOEN!
Maak een naam en wachtwoord aan (je krijgt géén spam), en er gaat een wereld voor je open. Nu deze sjaal weer:


Hoe geniaal is dit weer... :-)
Super in eenvoud en toepasbaar bij zoveel garens...


Het patroon heet Pfeilraupe en is gratis te downloaden via Ravelry. Een dit patroon is er ook in het Nederlands!
Wil het niet lukken via Ravelry? Op deze websites staan de links ook: Farbenrausch. Met links naar het patroon in Engels, Duits en Nederlands. 
Geschikt voor heel veel verschillende wolletjes, hier gebreid op 3,5 mm.
10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie sjaal, ik heb geen account van Ravelry want ik ben al blij als ik dit bij kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je moet er maar opkomen !!! geweldig idee !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige sjaal zeg. Heel erg mooi Jeanet.
  Het is dat ik van mezelf niets nieuws meer mag beginnen voor alles af is waar ik op dit moment nog mee bezig ben. Dat houdt in dat ik de komende 2 jaren wel met afmaken van projecten bezig ben vrees ik.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor de tip. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een prachtige sjaal. Ook het garen ziet er super mooi uit. Voor jou is het misschien geen probleem om te zien welke andere garens hiervoor gebruikt kunnen worden. Ik vind dat toch best lastig, want je wilt naatuurlijk zacht, soepel vallend garen gebruiken in zo'n mooie kleur.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natuurlijk zit ik op ravelry, heerlijk! Deze sjaal had ik voorbij zien komen, een hoog wauw gehalte

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...