Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

maandag 11 januari 2016

Geniaal

Nogal vaak link ik op mijn blog naar Ravelry.com. Wat is dat toch een geniaal idee: zo'n website waar jan en alleman de prachtigste patronen op kan zetten, al dan niet gratis. Al de inspiratie, ideeën, kleuren, garens, forums en weet ik allemaal nog meer. Het duurde bij mij wel een jaar voor ik me er een beetje thuis voelde, zoveel mogelijkheden biedt deze website. Maar voor wie nog steeds geen account heeft: ik zeg: DOEN!
Maak een naam en wachtwoord aan (je krijgt géén spam), en er gaat een wereld voor je open. Nu deze sjaal weer:


Hoe geniaal is dit weer... :-)
Super in eenvoud en toepasbaar bij zoveel garens...


Het patroon heet Pfeilraupe en is gratis te downloaden via Ravelry. Een dit patroon is er ook in het Nederlands!
Wil het niet lukken via Ravelry? Op deze websites staan de links ook: Farbenrausch. Met links naar het patroon in Engels, Duits en Nederlands. 
Geschikt voor heel veel verschillende wolletjes, hier gebreid op 3,5 mm.
10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie sjaal, ik heb geen account van Ravelry want ik ben al blij als ik dit bij kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je moet er maar opkomen !!! geweldig idee !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige sjaal zeg. Heel erg mooi Jeanet.
  Het is dat ik van mezelf niets nieuws meer mag beginnen voor alles af is waar ik op dit moment nog mee bezig ben. Dat houdt in dat ik de komende 2 jaren wel met afmaken van projecten bezig ben vrees ik.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor de tip. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat een prachtige sjaal. Ook het garen ziet er super mooi uit. Voor jou is het misschien geen probleem om te zien welke andere garens hiervoor gebruikt kunnen worden. Ik vind dat toch best lastig, want je wilt naatuurlijk zacht, soepel vallend garen gebruiken in zo'n mooie kleur.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natuurlijk zit ik op ravelry, heerlijk! Deze sjaal had ik voorbij zien komen, een hoog wauw gehalte

  BeantwoordenVerwijderen