Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

vrijdag 8 januari 2016

Chaos

Hoe voorspelbaar sommige dingen ook zijn, het is niet altijd te voorkomen...... wat een giga-chaos is het in de winkel, het huis en mijn hoofd.... :-) Van dat laatste heb ik het meeste last, overigens!

Vandaag werden verschillende dozen wol, acryl, katoen en unicat bezorgd. Omdat er veel mensen de kriebels krijgen en aan één van de CAL-dekens gaan beginnen was het een komen en gaan en plukten we de garens soms maar direct uit de doos.De rest mikte ik maar in een hoekje om struikelen te voorkomen...


De chaos in de vakken is aanzienlijk (maar gebruikelijk...haha!)


En tussendoor ook nog wat nieuwe kleurtjes Unicat.
Ik was bijna vergeten na alle Afrika-bollen dat ik een tijd geleden ook nog andere kleuren had besteld. Ook van deze bollen gingen er al een paar over de toonbank. 
Nu eerst de boodschappen maar eens opruimen, en verder een begin maken met het ruimen van het puin onder het luidruchtig gegiechel van een viertal tienerdames die zich te goed doen aan een film en chips, bank-hangend en druk in de weer met telefoons. Waar ga ik beginnen......?

Voorlopig kom ik aan geen brei- of haaknaald toe. Ik ga jullie maar weer eens tippen voor een prachtig patroon dat ik op Ravelry tegenkwam;


Deze kol is gebreid als een recht lap en met Kitchener-steek aan elkaar gebreid. Het leuke van dit patroon is dat er leuke variaties op te maken zijn, zoals een ruche die de kol een hele ander look geeft!

Ik hou er van dit soort variatie-patronen waarbij je kunt spelen met kleuren en details. Je kunt dit patroon kopen via Ravelry in het Engels (en Japans...!). Het patroon is beslist niet moeilijk.
Gebruikt is een mooi garen op sokkenwol-dikte.

En nu eens kijken of de kaboutertjes de winkel hebben opgeruimd........... :-)


3 opmerkingen:

 1. O, wat zou ik je toch graag een dagje willen helpen in je winkel. Het lijkt me een fantastisch zachte, kleurrijke en inspirerende ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, vandaag heb ik het toch iets anders ervaren, hoor :-)

   Verwijderen
 2. Ik had je best wel willen komen helpen, maar ja vanaf Utrecht........

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...