Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

vrijdag 29 januari 2016

Afrika

Vandaag werkte ik een hele berg bestellingen weg van de Rafiki-unicat. Met wat fantasie leek de berg pakjes op de Kilimanjaro :-)
Om maar in Afrikaanse termen te blijven.....Alleen de aller-allerlaatste bestellers krijgen hun pakje volgende week! Ook voor alle `ophalers´ liggen de bollen klaar. Namens Miriam heel hartelijk dank voor alle bestellingen, binnenkort doet ze weer verslag van haar voorbereidingen.

Om maar in stijl te blijven: een bekend haak-motiefje is de Afrikaanse bloem Dit veelzijdige zeshoekje kun je voor van alles gebruiken, je vindt het op mijn blog terug onder het label Afrikaanse Bloem. Knuffels, dekens, kussens, speldenkussens en prachtige dekens.

Hier een paar dekens op een rijtje - als ik ooit nog eens tijd heb wil ik er zo een maken (hahaha, buikpijn van het lachen, tijd over.....).

Kleurig en groot!

In blauwtinten

In pastel!

en deze - supermooi met dat grijs!

Misschien krijg ik nog wel eens zo´n dekentje af als dochterlief in Kenia zit.... :-)

Een paar jaar geleden blogde ik eens over deze tas van Tine, ik blijf het zo´n kunststuk vinden! Kijk nog maar eens naar dit blogbericht voor de details.


Een hele goede beschrijving van een Afrikaanse bloem vind je bij Karin aan de Haak. Een schema vind je hier:

" El Encanto del Crochet ": PONY FLOR AFRICANA:

Ziezo, weer genoeg inspiratie!9 opmerkingen:

 1. Oh, de postbode moet ook overuren maken voor jullie.
  Wat een berg zeg. Dat is nog eens een goede actie geweest.
  De african flower blijft een mooie om te maken en wat een verschil maken de kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dekens! Die met al die kleurtjes word je toch heel erg vrolijk van. En de pastel is gewoon lief. Ik heb gister net een lijstje gemaakt voor een nieuw te maken deken, patroon uitgezocht....Nu twijfel ik weer, deze zijn ook erg mooi!! Eerst maar weer nadenken wat ik ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie dekens! Die met al die kleurtjes word je toch heel erg vrolijk van. En de pastel is gewoon lief. Ik heb gister net een lijstje gemaakt voor een nieuw te maken deken, patroon uitgezocht....Nu twijfel ik weer, deze zijn ook erg mooi!! Eerst maar weer nadenken wat ik ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat is dit mooi. Al die lieve kleurtjes. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De drie bollen die ik in mijn winkeltje had gelegd waren binnen no-time weg! Dus ik pak zelf mis... helaas!
  Gelukkig heb ik nog genoeg projecten om aan te werken.
  En de Kilimanjaro, in een ver verleden heb ik hem nog beklommen! Mooie herinneringen!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Umoja ni nguvu...Afrikaans voor 'together is power'. Mooie actie! Een paar jaar geleden mocht ik Kenia, Tanzania en de Kilimanjaro bezoeken, mooie herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoera, het pakje is zonet bezorgd. Ziet er prachtig uit. Groet en een prettig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. elke kleur van deken is even mooi en heeft wel iets speciaals vind ik, hopelijk krijg je ook ooit zo eentje, ik wens het je toe!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...