Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 20 januari 2016

Aan 2 kanten mooi!

Als ik een lange sjaal of das wil breien wil ik graag dat beide kanten er mooi uitzien. Tricotsteek is sowieso al geen optie, want dat krult op tot een pijpje. Veel patronen hebben een mooie voorkant, maar de achterkant is dan wat minder. Het patroon wat ik nu vond is aan twee kanten een blikvanger:


Je kunt het gratis patroon Palisander vinden bij Knitty. Het is in het Engels, je kunt er 2 schema's bij vinden. Het is wel raadzaam om de uitleg van de steken goed te lezen. Niet helemaal een patroon voor beginners, maar wel een uitdaging (en goed tellen!).


Natuurlijk kun je het patroon ook gebruiken voor een kussen of tas (of....) maar dan moet je kiezen welke kant je mooier vindt :-)

5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...