Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 20 januari 2016

Aan 2 kanten mooi!

Als ik een lange sjaal of das wil breien wil ik graag dat beide kanten er mooi uitzien. Tricotsteek is sowieso al geen optie, want dat krult op tot een pijpje. Veel patronen hebben een mooie voorkant, maar de achterkant is dan wat minder. Het patroon wat ik nu vond is aan twee kanten een blikvanger:


Je kunt het gratis patroon Palisander vinden bij Knitty. Het is in het Engels, je kunt er 2 schema's bij vinden. Het is wel raadzaam om de uitleg van de steken goed te lezen. Niet helemaal een patroon voor beginners, maar wel een uitdaging (en goed tellen!).


Natuurlijk kun je het patroon ook gebruiken voor een kussen of tas (of....) maar dan moet je kiezen welke kant je mooier vindt :-)

5 opmerkingen: