Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 19 mei 2014

Vogeltjes

Bof ik even! De winkel nog dicht en dan toch dit geweldige weer. Tussen alle wasjes, werkjes, boodschappen en things-to-do probeer ik zo veel mogelijk buiten te zijn (tenslotte weet je hier in Nederland maar nooit hoelang het duurt). Buiten is het een gekwetter van jewelste. Zoveel verschillende vogels die druk in de weer zijn met hun kroost. Ergens verstopt achter de schuur zit een merel te broeden, en omdat hier zoveel oude, ongebruikte schoorstenen op de oude huizen staan, zijn deze Kauwtjes hier ook in grote getale aanwezig (die merel mag wel oppassen...)



Vanmorgen hadden we lekker buiten koffie gedronken en er lag nog een stukje weekend-cake. Toen ik even naar binnen ging hadden deze twee rakkers de cake al snel in de gaten.... en plotseling dook meneer Zeemeeuw ook nog even naar beneden en kaapte de cake weg!

Iets liever zijn deze vogeltjes:


Leuk voor aan je sleutel, tas of maak er een slinger of mobile van! Je kunt het gratis patroon hier vinden. Het is in het Engels, maar er staan heel veel foto's bij!

free crochet bird pattern

3 opmerkingen:

  1. Wat kan het gewoon bij huis ook genieten zijn. Al dat moois vlakbij. Als we het maar willen zien. Ik vind de nep vogeltjes toch wel heel erg leuk om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij hebt vogeltjes die de cake weg kapoen hier is het mijn viervoeter die zijn kans maar al te vaak grijpt ;-) hahahaha.

    Groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto van die kauwtjes!! Ik heb toevallig laatst zelf een blogje geschreven over kauwen (http://gekkiggeitje.nl/2014/03/15/spectaculaire-vliegshow/). Bijzondere vogels zijn het!! :)

    BeantwoordenVerwijderen