Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 3 mei 2014

Vleugels!

Joehoe!! Ik heb vleugels gekregen!
Wat een heerlijke, geweldige, onvergetelijke, inspirerende dag was dit.......... ik heb zoveel plezier gehad, gelachen, gekletst, lieve mensen ontmoet, prachtige dingen gezien!
Ik weet niet hoe het alle dames die er waren is vergaan, maar ik heb wel weer een heerlijke handwerk-boost gekregen.

In vogelvlucht een paar foto's (want dat is er eigenlijk wel een beetje bij ingeschoten vanmiddag). Wieke nam wat introducéés mee van de handwerkclub uit Haarlem, met 12 dames tegelijk stapten ze binnen. Dat vulde de ruimte gelijk goed natuurlijk. Ik kreeg zelf een hele leuke, lieve speech en werd verwend met cadeautjes (maar dat doen we dus niet meer, dames - anders mogen jullie noooooit meer komen!!)


Mijn grootste angst was dat al die mensen (ja, echt  vanuit heel Nederland, België en zelfs Duitsland!) niet meer in ons stulpje zouden passen. Heel ongegrond was die angst niet want het was heel, heel vol. Gelukkig waren de vrijwilligers van het museum bereid om mensen op te vangen en nog rond te leiden ook! En vol was het, kijk maar:En wat het leuke was: mensen die totaal onbekenden voor elkaar waren raakten in gesprek over de meest uiteenlopende handwerkjes e.d. Gewoon tussen onze naaimachines en klosjes garen.


Ik ben vergeten om echt gedetailleerde foto's te nemen van ieders werk, er zaten CAL-dekentjes tussen (superleuk dat Jolanda Verschiere er ook was!), ik zag een super mooie Poetry shawl...


.... een wonderschone Dreambird, veel mooie shawls van unicat, en nog veel meer!


We hadden lol!


Het was vol (en warm...)Het was geweldig om kennis te maken aan-den-lijve met Annelies Baes, die nog zulke mooie ontwerpen in het verschiet heeft, om Wieke weer te zien die ook zulke mooie dingen heeft gemaakt, net als Jellina die zo'n heerlijk creatieve geest heeft en me elke keer zo verrast met iets nieuws! Je begript, er valt weer genoeg te bloggen de komende tijd, want zodra deze dames hun patronen introduceren zal ik graag linken.

En ik ben zo verwend dat het leek alsof ik jarig was!
(waarbij we natuurlijk wel gelijk afspreken dat we dat niet meer doen, dames!!)


Ik weet het zeker, dit wordt vervolgd!! (Ali heeft al bedacht hoe we nóg meer ruimte kunnen creëren )
Lieve mensen, heel hartelijk voor jullie komst! Ik vond het geweldig! En we zouden echt nergens zijn, zonder de hulp van mijn moeder, Ilse, Ans, Anja en Johanna - heel, heel erg bedankt!


9 opmerkingen:

 1. Het was heeeeeel gezellig, leuk om met zoveel gelijkgestemden te praten! Zeker voor herhaling vatbaar....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zal dat een gezellige boel geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat ik zo ver weg woon, het lijkt me heel gezellig bij jou . En niet zo zeuren over die kadootjes hoor , die heb je gewoon verdiend !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De foto's geven een mooie sfeerimpressie van deze geweldige middag.
  Ik heb er van genoten. Nieuwe mensen ontmoet met dezelfde passies als mij en met oude bekenden verder gekletst alsof er geen paar maanden tussen zat.
  Dank je wel Jeanet en je team voor de organisatie en de goede zorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er super gezellig uit, volgende keer probeer ik er bij te zijn hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat klinkt erg gezellig maar jammer voor mij een beetje te ver maar wie weet ......ooit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet het er gezellig uit zeg! Had er echt graag bij willen zijn! Goed dat het zo goed is meegevallen en je dag zoveel succes had, fijn. En je bent weer een beetje verwend, maar dat mag toch Jeanet, jij zorgt toch ook altijd goed voor de mensen die komen?
  Geniet er nog een beetje van na met de foto's en vleugel nog effe rond :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bijna elke dag geniet ik van je schriifsels en verheug ik me op de dag dat ik een keer bij je kom kijken. Of en wanneer dat echt zal gebeuren weet ik niet, maar de voorpret geeft al veel plezier. Wat fijn te zien dat zoveel van je volgers wel in staat waren er zaterdag te zijn. Het was ongetwijfeld een feest van herkenning :-)
  Ik ben heel benieuwd wie de poetryshawl op de foto heeft gemaakt en of er meer foto's op Ravelry staan. Weet jij wie het is?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...