Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 13 mei 2014

Leftie

Vandaag zag ik dit sjaaltje weer ergens op het net, het heet "Leftie". Het is een van die superleuk ontwerpen van Martina Behm.


Deze leuke variant vind je bij the Mayberry Home Journal


Je kunt het Leftie-patroon kopen rechtstreeks bij Strick mich of op Ravelry. Het is verkrijgbaar in het Engels en Duits (en nog wat talen...). Het kleine blaadje is gebreid met verkorte naalden, hier gebreid van restjes. Maar je kunt nogal wat varianten bedenken! Wij maakten deze, ik blogde er hier over:


Hier dus de basis van een verloopgaren en de blaadjes effen. Gemaakt van sokkenwol (Invicta) - 1 x 100 gram Invicat colour, 1 x 50 gram effen sokkenwol. De pakketjes zijn nog steeds bij ons te koop.
Het leuke van deze ontwerpen is dat je ze zo groot kunt maken als je zelf wilt!

1 opmerking:

  1. Is deze echt op 3,5 gebreid? Ik moet de Invicta op 2,5 breien om een mooi resultaat te krijgen, met als gevolg, dat de blaadjes veel kleiner worden........

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...