dinsdag 27 mei 2014

Steps!

Wow, wat zijn er toch prachtige ontwerpen te vinden op het internet. Zoals jullie wel merken kijk ik nogal eens op Ravelry, omdat daar prachtige werkstukken vanuit de hele wereld te zien zijn. Voor wie nog geen account heeft op Ravelry: doen!! Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan, en registreer je! Bijt je even door het engels heen en je komt de mooiste dingen tegen. Het mooie van deze website is dat je vaak van een patroon veel verschillende uitvoeringen kan ontdekken - van haaksters en breisters van over de hele wereld.

Dit is de sjaal Steps, hij doet denken aan een heleboel traptredes!


Deze prachtige sjaal vond ik op Ravelry, gemaakt door Ellen.

Ze ontwierp dit patroon dat verscheen in de Knitty, je kunt het hier gratis vinden. Bij de Engelse beschrijving staan ook foto's die het verhaal verduidelijken.


Als je hier op Ravelry kijkt zie je rechts een kader staan met "About this pattern", klik op het aantal projecten van dit patroon en je zie een heleboel andere versies! (Dit lukt alleen als je ingelogd bent op Ravelry). Deze sjaal is prima te maken van sokkengaren (of vergelijkbare dikte).

beauty shot

Voor de trapjes kun je restjes gebruiken die je nog in je mand hebt liggen. of zorgvuldig kleurtjes uitzoeken, of je neemt een bol verloopgaren, gebruik je fantasie!

6 opmerkingen:

 1. Doet me denken aan pianotoetsen, als hij gebreid zou zijn in wit en zwart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige sjaal weer, maar ook de sjaal hieronder met druppels is superleuk! Beiden zou ik wel willen, maar waar blijft de tijd die ik ooit bestelde en het extra paar handen Jeanet zodat ik aan de slag kan :-) of hou je alles lekker voor jezelf :-) :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In zwart wit doet het mij denken aan een piano. En ik weet ook al wie er graag een zou willen hebben. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...