Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 5 mei 2014

Bijkomen

Gisteren had ik echt de tijd even nodig om bij te komen, fijn dat het Zondag was.
Straks ga ik nog even die overvolle mailbox legen en beantwoorden - ik heb nog niet de moed gehad om dit helemaal te doen.

Vandaag, bevrijdingsdag, wordt een dag waarop ik heerlijk - in alle vrijheid -  weer even in de hoge versnelling ga. Het atelier moet natuurlijk weer omgebouwd worden tot een plek waar Ali weer aan het werk kan. Vakken wol weer goed leggen, bestellingen noteren, zodat we morgen weer klaar zijn voor een gewone werkdag. Nou, helemaal gewoon is het in de mei-vakantie nooit. Pubers die op onmogelijke tijden uit bed rollen (of juist vroeg moeten werken), er vreemde etenstijden op na houden én niet naar bed willen :-)

Voor iedereen die vandaag op Bevrijdingsdag ook echt vrij is een mooi patroon van een leuke sjaal (die qua vorm een beetje lijkt op de Wingspan).


Ik vond deze afbeelding op Ravelry, hier is gebruik gemaakt van een heel langzaam verlopend garen. Het originele patroon vind je hier op Ravelry, en rechtstreeks op het blog van Yarn en Spices. Het patroon is geschreven in het Engels, maar heel logisch opgebouwd. Je begint vanuit de halskant (in de breedte) en de vastenrijen worden steeds langer. 


Voor een sjaal zogroot/breed als hier boven heb je ca. 450 meter nodig, gehaakt op een fijne haaknaald. Dat kun je allemaal zelf veranderen, lekker een beetje experimenteren dus!

Fijne dag !

4 opmerkingen:

 1. Da's een mooitje!
  Hoeveel meter zit er op unicat.....
  (heb de wikkel al weggedaan)
  Ik kan natuurlijk ook even googelen....
  900 meter.
  Ik voel weer een nieuw projectje opkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik zat ook meteen aan unicat te denken. Maar als daar 900 meter op zit, gebruik je maar de helft, en vallen er dus kleuren weg. Hmm, ben er nog niet aan uit. Maar dit exemplaar is in ieder geval prachtig!
  Groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar...misschien het originele patroon iets aanpassen. Iets breder en iets langer? Ik vind dit model zo mooi maar dat is er meestal alleen als breipatroon dus ik was zo blij het nu ook als haakpatroon te zien ;) Misschien dat ik het gewoon ga proberen.

   Verwijderen
 3. Ik heb dit patroon ook al eens gebruikt met een effen garen en die viel toen wat tegen maar met dit garen is hij supermooi!

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...