Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 16 juni 2018

ChrizTwizt

Misschien heb je 'm al gezien toen Christel (Yep, Christel van de Zeeuwse tas 😉)op het Brei- en Haakfestival was of al eerder op mijn blog, maar deze trui is zó mooi en bijzonder van vorm dat hij beslist nog een keer in het zonnetje gezet moet worden.



Het patroon van deze bijzondere trui in nu namelijk beschikbaar en te koop op Ravelry (én bij ons in de winkel in combinatie met breigarens). Het uitgebreide patroon is geschreven in Nederlands en Engels, en je kunt kiezen uit de maten S t/m 3XL - dus voor iedereen!

De trui heeft een heel bijzonder kabelpatroon dat ook terugkomt in de mouw. Deze trui wordt rondgebreid vanaf de kol naar beneden en Christel beschrijft een hele mooie ingebreide mouw!
(zgn. contiguous sleeve methode)

Omdat je vanaf boven begin kun je de trui ook makkelijk wat korter maken.



De trui is gebreid op naald 3½-4 mm. Geschikte garens hiervoor zijn o.a. Rowan Pure Wool Worsted en Borgo de' Pazzi Amore 160. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn voor kleuren, garens, maten en varianten is het voor mij ondoenlijk om dit in de webshop te zetten. Uiteraard zijn in de winkel deze garens wel te vinden - en kunnen we ook veel kleuren bestellen.

Afbeeldingsresultaat voor rowan pure wool worsted

Patroon: ChrizTwizt - Ravelry




5 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige trui. Jammer dat ik geen gebreide truien kan dragen. ��

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een klassieker! Voor jong en oud, een prachtig ontwerp

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig ontwerp, een klassieker! Voor jong en oud :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
    I love your page on your post.. That is so pretty..
    ดูหนัง

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel vrouwelijk, fijn patroon! Tijdloos... Dit noem ik :Stijl!

    BeantwoordenVerwijderen