Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 22 november 2017

Kerstboom

Eigenlijk is het tegen mijn principe. Kerstversiering in november.......... moet je toch niet aan denken.
Maar met die Winterfair in het vooruitzicht en nog steeds een zomersjaal in de zij-etalage, tja - ik kom er niet onderuit. Die etalage is nogal een dingetje, ik schreef er al eens over. Omdat de achterzijde van de winkel wordt gebruikt als naai-atelier is dat zijraam niet zo makkelijk te bereiken.
Eénmaal ín de etalage, dan ben je er zo maar niet uit (ik zeker niet!) Om te voorkomen dat ik met een rood hoofd klem zit in die "vitrine-kast", alles omkiepert terwijl er klanten komen én om meelevend gezwaai van voorbijgangers te voorkomen heb ik Miriam in de arm genomen om te helpen. Vanavond - in het donker 😀. Kind in de vitrine en ik alles aangeven en vooral commentaar geven, werkt prima!


Van Marieke mocht ik de gehaakte Kerststal gebruiken
(patroontjes van Christel Krukkert)


Ilse maakte deze leuke Kerstboom die vol hangt met gehaakte hartjes.


Kijk, opeens een Kerst-etalage! 😊
(en een vinkje op mijn lijstje!)

Nu we toch zo vroeg zijn..... tijd zat om zelf nog wat kerstboompjes te haken of breien. Hier nog wat ideeën:

A granny square-style Christmas tree, perfect for making retro or vintage baubles, hanging ornaments, garlands and other decorations.If using Cascade 220 yarn and a 4mm hook it is approximately 11cm (4.5 inches) tall. If you use a different yarn and/or hook the size may differ.This pattern includes two versions - one using American terms and one using British terms.You will need:Cascade 220 yarn, about 7g per tree, in 10 colours including Brown (8686) for the trunk.4mm (G) crochet hook.A...

Deze Granny-boompjes zijn prima te maken van restjes!
Het Engelse patroontje koop je via Ravelry of LoveCrochet

Deze schattige rendiertjes vind je gratis bij Gittepetit:


Het patroontje van deze mini-kerststal vind je hier.

FREE Crochet Pattern: Nativity Set | Make a simple Holy Family set with these free patterns. Includes 3 figures, the manger and the palm tree.

En al die andere ideetjes rondom de decembermaand vind je verzameld onder het label Kerst (en dat zijn er aardig wat!).

*****

Morgen wordt onze oude barrel-computer vervangen. De laatste tijd begaf het ding het wel eens spontaan en moest ik de boel opeens opnieuw opstarten om er weer leven in te krijgen; het begin van het einde. Omdat toch mijn hele hebben en houden in zo'n kastje zit komt er een deskundige (jonge vent die allicht meer weet dan ik over hoe je de bubs van de ene naar de andere computer verhuist). Dus morgen zijn we even een poosje digitaal aan het verhuizen! 





1 opmerking:

  1. Wat een mooie versiering...jammer dat Arnemuiden niet om de hoek ligt. Veel plezier morgen met de winterfair!

    BeantwoordenVerwijderen