Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 18 november 2017

Chevron

Deze prachtige kol kwam ik ergens tegen op Pinterest, met wat klikken verder kwam ik (weer) terecht op Ravelry. Ook weer een patroon met zoveel mogelijkheden!


De kol is als een koker gebreid. Door te te beginnen met een tijdelijke opzet (er zijn verschillende manieren) kun je de sjaal zonder naad weer aan elkaar zetten (bijv. Kitchener Steek).
Het patroon is in het Engels, maar als je weet wat de afkortingen betekenen is het echt goed te doen! Gelukkig hebben we YouTube! Daar kun je zoveel filmpjes vinden, je kunt ze honderd keer herhalen en afspelen - zonder ongeduldig te worden. Nou, dat doet niemand na 😉.
Zo vind je alle afkortingen in filmpjes terug: CDD, en ook M1L en M1R, hoe handig is dat?!


Als je dubbel in het rond breit, moet je uiteraard wel dun garen nemen, Sokkengaren of iets in die dikte is heel geschikt. En uiteraard kun je ook je restjes kwijt in dit soort projecten!

Het gratis Engelse patroon vind je terug op Ravelry



3 opmerkingen:

  1. Jij weet altijd mooie patronen te vinden. Deze sjaal is echt supermooi. Een beetje met een klassieke uitstraling.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook weer zo'n mooi patroon. Gevaarlijk is dat he zoeken op internet :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt niet zo moeilijk en leuk voor je restjes!!

    BeantwoordenVerwijderen