Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 30 september 2023

Feestje!

Wij vieren een feestje! Het is deze zomer 25 jaar geleden dat wij onze winkel zijn gestart op de Markt. En dat mag toch een keer gevierd worden. 

In de komende 2 weken vertel ik in verschillende blogposts hoe deze jaren verliepen, hoogte- en dieptepunten, ik kijk terug op leuke en vergeten patronen en we hebben hele leuke acties om dit met jullie te vieren.

Goodiebag!
Iedereen die de komende twee weken voor € 50,00 besteedt in de winkel of bestelt via de webshop (excl. verzendkosten) ontvangt een hele leuke schaapjestas van LangYarns. In deze tas vind je bovendien het dikke, allernieuwste winter-patronenboek van LangYarns FAM 278, 2 bollen Durable Soqs Tweed en nóg een aantal leuke goodies!


Deze actie is geldig tot zaterdag 14 oktober of zolang de voorraad strekt.

Socktober!
Oktober is de maand waarin de Herfst zijn intrede doet. Het winterseizoen gaat écht beginnen. In 2011 startte de Amerikaan Brad Monaque een liefdadigheidsactie toen hij realiseerde hoeveel daklozen er in zijn stad waren. Hij ontdekte dat sokken het minst werden gedoneerd en hij startte een actie waarbij hij sokken uitdeelde aan wie het nodig had en wenste hen een "Happy Socktober".
Sinds die tijd is deze actie wijdverspreid in de VS. Socktober is daar een begrip geworden. 
Hier kom je Socktober ook steeds meer tegen, maar veel minder in de zin van het weggeven van sokken maar meer als de maand om sokkenwolletjes te promoten. Ik geloof niet dat in Nederland een dergelijke georganiseerde actie bestaat maar niets houdt je tegen om iets te doen. Brei een paar heerlijk warme sokken en geef ze weg!

Wij maakten een voordelig sokkengaren-pakket met nieuwe, prachtige garens plus 100 gram extra sokkenwol, die je weg kunt geven aan iemand die het nodig heeft. In de doos zit:

150 gram 6-draads sokkenwol (genoeg voor maat 46) 
4 x 100 gram 4-draads sokkenwol
 plus 100 gram gratis 4-draads sokkenwol
een matentabel voor 4- en 6-draads sokkenwol

Verder vind je in het pakket ook een flyer met 4 patronen, 2 sokken-stekenmarkeerders en een hele leuke katoenen Durable-projecttas. Je vind het pakket hier in de webshop en vanaf volgende week in de winkel. In de webshop kun je bij de opmerkingen ook een beetje kleurvoorkeur geven zoals "lekker bont", "saaie herensokken", "ik hou van groen" of zoiets! Dan houden we daar zoveel mogelijk rekening mee.

Verloting!
Iedereen die de komende weken in de winkel iets koopt mag meedoen met de loterij! Stop je kassabonnetje mét email-adres in de pot en we verloten op zaterdag 14 oktober prachtige prijzen. We delen de prijswinnaars via dit blog, Facebook en Instagram.

1e prijs:
Truien-pakket van LangYarns Orion
(4 bollen in de kleur naar keuze en het bijbehorende patronenboek)

2e prijs (5 x):
100 gram handgeverfde sokkenwol

3e prijs (5x)
borduurpakket Biscornu

Iedereen die een aankoop doet in de winkel of in de webshop kan meedoen. 
De actie gaat per direct in (webwinkel) en woensdag is de stenen winkel weer open!
Het wordt natuurlijk erg gewaardeerd als je deze post deelt, lid bent van onze Facebookgroep en ons volgt via Instagram!

Tot volgende week!

(inmiddels beiden wat ouder en grijzer 😉😁)16 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Jeanet met dit jubileum, en ik zeg maar niet, op naar de volgende 25 jaar :) ;) Er is een tijd dat het ook klaar mag zijn en voor andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie gezichten spreekt boekdelen, gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto van jullie tweeën! Gefeliciteerd met jullie 25 jarig jubileum en nog vele jaren. Gezellige feestdag en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd! Ik neem vaak mijn petje voor je af als ik je blog lees: je bent zo'n drukke duizendpoot! Ik geniet....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto van jullie! Gefeliciteerd met dit bijzondere jubileum en wat een prachtige acties hebben jullie daaraan gekoppeld. Ik word altijd heel blij van je blog en je posts op social media en de keren dat ik iets bij je bestelde, werd ik ook heel blij van de pakketjes :-) Ik hoop je winkel nog eens echt te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige mijlpaal. Gefeliciteerd hoor en hopelijk blijft de winkel nog lang bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met jullie 25 jarig bestaan. Heel blij met een winkel als die van jullie in de buurt!
  Wat een leuke acties heb je bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Proficiat! Ik hoop ooit nog eens irl tot in je winkeltje te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met jullie jubileum hoop dat jullie nog lang gaan genieten.En dat jullie stenen winkel blijf bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd! Ik hoop binnenkort mijn bestelling op te kunnen halen.
  Geldt de goodiebag echt tot, of tot en met 14 oktober?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang de voorraad strekt, maar ik heb er veel hoor!

   Verwijderen