Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 13 september 2023

Betoverende Streepjes

Na dit vreselijk hete weekend had ik even tijd nodig om weer bij mijn positieven te komen. Het weekend werkte ik weer in het verpleeghuis en ik dacht echt dat ik zou gaan koken. Jeanet-jam, zeg maar.... 😁

Ik ben zó blij dat het een beetje is afgekoeld. Veel tijd om bij te komen had ik niet, het was gisteren de hoogste tijd om weer in het boerengoed te duiken en al die gedoneerde tassen en dozen nog eens onder de loep te nemen en te sorteren.We hebben intussen al heel wat door onze handen laten glijden en we weten inmiddels ook wel goed dat er een verschil was tussen "hoe het hoorde" en "hoe het wás". De nodige plooitjes, stopsels, vouwtjes en andere reparaties en variaties zijn al ontdekt. Er viel niet zo heel veel te kiezen hoe je eruit zag, vroeger maar op je doek-en-beukje kon je wel los. Dus daarin zien we de mode terug, zoals deze synthetische lurex-stofjes uit de sixties en seventies:


Maar goed, na de nodige zweetdruppels hebben we de boel weer gesorteerd, wordt vervolgd!


Inmiddels heb ik een flinke verkoudheid opgelopen en heb ik net zo weinig lucht als in het weekend. Snotterend en hoestend zijn we de dag weer vrolijk begonnen. Gisterenavond heb ik alle nieuwe bolletjes weer in de vakken gelegd. Wéér kon alles een plekje geven maar het was een beetje proppen hoor.... ik heb nu alle draadjes die óók sokkenwolletjes zijn (maar net zovaak gebruikt worden voor iets anders) bij elkaar gelegd. Dus naast de meer dan 75 printjes hebben we ook de sokkenwol met zijde, alpaca, merino, lurex, tweedjes, etc in de buurt van de andere sokkenwol gelegd. Er valt echt wat te kiezen!
En dan dat leuke doosje dat vorige week op de valreep nog binnenkwam. Er is weer voorraad van het unicat-garen waar ik vorige jaar al eens over blogde. Het zijn bolletjes van 2 x 400 meter - genoeg voor een sjaal of omslagdoek - die heel geschikt zijn om om-en-om te breien in streepjes. Beide bolletjes verlopen langzaam en zo wordt elke toer iets anders.


Johanna breide van de kleurencombi April deze geweldige streepjes-sjaal. Het patroon is Shifting Stripes van Carissa Browning. Het is een gratis patroon via Yarnspirations (Engels) en perfect voor deze bolletjes!
Je vindt de verschillende kleurencombinaties bij de Unicat. Natuurlijk kun je elke sjaal in streepjes breien, het wordt altijd leuk met dit garen!

2 opmerkingen:

  1. Een echte snoepwinkel bij jou, Jeanet! Jammer dat ik zo ver weg woon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een enorme hoeveelheid boerengoed hebben jullie inmiddels. Ook de kasten vol met kleuren voor de winter wat een gezellig gezicht is dat. Nog een warm weekend en dan beloven ze normale temperaturen Sterkte hoor - ook met de verkoudheid.

    BeantwoordenVerwijderen