Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 16 september 2023

Bíjna Kerst

Na een blommige, zonnige nazomerdag waarop ik het nog best warm had, zag ik bij mijn lieve collega Lisette uit Hattem (van Twee Steekjes Los) een post over Kerst langskomen. Niet voor te stellen, maar het is maar dat je het weet: nog 100 dagen en dan is het Kerst. Volgende week slaat het weer om en dan is het opeens herfstig (hoera!!).

Het is vast niet heel toevallig dat ik gisteren een doos kerst-sokkenwolletjes binnenkreeg! Ze moeten ook nog "even gebreid" worden he, dus als je nu start heb je straks een prachtige serie Kerstcadeautjes!


Nu moet je "kerst" bij deze kleurtjes ook met een korreltje zout nemen, de meeste sokken kunnen echt het hele jaar rond gedragen worden. Ik heb alle kleurtjes in de webshop gezet. In dezelfde doos zaten ook de eerste kerst-borduurpakketjes! Geen ontkomen meer aan.... (overigens heb ik ook al pepernoten bij de supermarkt gezien).

 

Ondertussen brei/haak ik nog aan 3 projecten, waaronder een beanie voor Miriam van de 8-draads-streepjessokkenwol . Wat een geweldig leuk breien is dit. Ik ben nu door 1 kleurverloop heen en Ali moest vanmorgen tijdens de koffie even passen. Deze lieverd bleef stoïcijns zitten met een rondbreinaald en een bol wol aan zijn hoofd.


Voor nu nog een fijn weekend, a.s. woensdag zijn we weer open!1 opmerking:

  1. De herfst is nu echt begonnen en jeetje, wat komt kerst aal dichtbij. Dit is echt de tijd om heerlijk aan nieuwe haak- en breiprojecten te beginnen. En om in wolwinkels rond te struinen.

    BeantwoordenVerwijderen