Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 8 december 2022

Vrolijke én warme sokken!

In de tijd dat wij een wolwinkel hebben heb ik nog nooit zoveel sokkenwolletjes verkocht! Op onze brei-club zijn er telkens nieuwe mensen die zich aan de sok wagen (en vervolgens daar helemaal verslingerd aan raken). En nu het zoveel kouder  wordt en de verwarming wat minder hard loeit zijn warme wollen sokken héérlijk!

Johanna breide deze geweldig leuke, vrolijke sokken. Ze zijn gebreid met een dubbele draad LangYarns Jawoll op naalden 4. 


Het been heeft een boordje van boordsteek en ribbels in vrolijke regenboogkleuren. We maakten pakketjes voor deze sokken, waarbij je eindeloos kunt spelen met de volgorde van de kleuren en je hebt dan genoeg voor 3 paar sokken (maat L).


Bij het pakketje zit een beschrijving maar we gaan er wel van uit dat je de basis van het sokken breien onder de knie hebt. De maten zijn beschreven in maat 32-35 (S), 36-39 (M) en 40-43 (L). In het pakket zitten 7 kleuren en 3 bolletjes grijs. We maakten 2 varianten: de regenboogsokken zoals hierboven en een pastelvariant:



Je vindt de pakketjes - met korting - hier in de webshop. Natuurlijk zijn er met deze wol eindeloos veel mogelijkheden. Jawoll vind je niet in onze webshop (moet ik ooit nog eens doen) maar wél in onze winkel. Wil je andere kleuren of heb je speciale wensen, dan moet je even bellen of mailen! Dan proberen we dit voor je te regelen.
Bestellingen gaan pas maandag op de post, morgen heb ik een vroege dienst in het verpleeghuis en ben ik pas na half 4 in de winkel. Ali gaat het fort bemannen 😂! Zaterdag ben ik er weer de hele dag.
's Avonds komt er een legertje studenten logeren, dus ik ben het weekend aardig onder de pannen....


9 opmerkingen:

  1. Wat een super vrolijke sokken. Ik heb ooit in een ver verleden wel eens sokken gebreid. Ik begin er niet aan want ik pas er niet mee in mijn schoen en de rest wil ze niet. Succes voor Ali morgen hoor. Succes met de studenten komend weekend. Misschien kun je ze aan het werk zetten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik word zo vrolijk van deze kleuren, ik wacht mijn pakket met beide kleurvariaties volgende week geduldig af :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een super vrolijke sokken ,ik was heeeel hebberig en heb alletwee de pakketten besteld...heb lekker een smoes.....het is haast kerst...kadootje voor mezelf !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve jeanet helaas staat luxemburg niet op de leveringslijstje ik wil graag het regenboogpakket bestellen, maar weet niet hoe dat gaat met bestelling naar luxemburg. Kan jij mij helpen als je tijd hebt. Groetjes carla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Carla, stuur maar gewoon aan mail - dat kan altijd en dan stuur ik het gewoon op!

      Verwijderen
  5. Ja, daar worden we vrolijk en warm van. Meteen een pakket besteld. Leuk. Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel tof deze sokken!
    Heb me nog nooit aan sokken breien gewaagd. Wie weet ... ;-)
    Misschien ook wel een mooi pakketje voor een sjaal. Ik ga de pakketjes eens even bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen