Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 15 oktober 2021

Frida

Voor de winkel probeer ik zoveel mogelijk voorbeelden te maken. Niet iedereen kan bij het zien van een bolletje direct al een projectje voor zich zien hoe het garen zicht verwerkt. Dus ik haak en brei dat het een lieve lust is. Vooral als alle bolletjes voor een nieuw seizoen binnen komen heb ik nogal keuzestress. Bovendien haak en brei ik niet supersnel 😁. En dan kan het gebeuren dat iets eindelijk af is en dat blijkt dat ik het populairste garen in de populairste kleur heb gekozen en dat het garen even niet leverbaar is 😂.


En zo had ik eind augustus deze heerlijk zachte sjaal gehaakt en was de kleur er tijdelijk niet meer. Niet zo heel handig voor de verkoop, natuurlijk. Maar ondertussen zijn alle kleurtjes er weer en heb ik zojuist de webshop  gevuld. Ik haakte dit voorbeeld met 2 bolletjes (à 100 gram) met haaknaald 4½ en gebruikte het patroon van de gehaakte baktus. Destijds haakte ik met een heel dun draadje, nu iets dikker en de strepen komen vanzelf door dit mooie garen. Je kunt je sjaal zo groot maken als je wilt. Liever breien? Hier vind je een dergelijke sjaal om te breien.






Lang maakte een leuk patronenboekje voor dit garen, ook dat vind je terug in de webshop. Ik ben echt fan van dit garen! De kleuren zijn prachtig en gaan subtiel in elkaar over. Daarnaast is het garen superzacht.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten