vrijdag 1 oktober 2021

Strengetje

De ene dag is de andere niet 😉. Het weer nodigde niet echt uit om op pad te gaan en het was dan ook erg rustig vandaag maar ik had vandaag een paar héle leuke bezoekers. Ik heb meer Engels en Duits gesproken dan Nederlands (en verhip, wat was dat leuk!), ik kreeg er energie van. In de tussentijd labelde ik nog wat strengetjes, gisterenavond besloot ik namelijk nog wat zijde/mohair in de verfpannen te stoppen. 

 

Ik besloot gelijk de keukenkastjes mee te nemen 😁😂.
(het is goed gekomen...)

Het waaide vannacht lekker door en het droogde dan ook prima. De meeste strengen hangen al keurig gelabeld op het rek. 


Inmiddels zijn de meeste pakjes met verrassingsstrengen al wel bezorgd en er is nog een beetje over voor de winkel. Dat wordt na onze korte vakantie snel weer bijgevuld.


Ik ben heel erg gecharmeerd van dit dikke merino-garen. Het ging tijdens het labelen vandaag al veel over de toonbank en er is nog maar een beetje over. Maar hier gaan jullie wel meer van horen...wat een feestje, dit draadje!


En hier is ook al weer de bodem in zicht....

Bij de pakketjes doe ik een patroontje. Met één streng kun je uiteraard geen enorme projecten maken, maar de draadjes zijn uiteraard altijd te combineren met effen draadjes in dezelfde dikte. Dit kussen is een voorbeeld van een combinatie van 2 draadjes. Bovendien is het ook nog eens gebreid in de schaduwbrei-techniek voor een extra dimensie. 

Foto en patroon: Schachenmayr

Het patroon van dit kussen kun je hier gratis downloaden.

En deze foto wil ik je ook niet onthouden:


Ingrid is een fervent sokkenbreister en houdt van al die bolletjes en strengen steeds een klein bolletje over. Met een bolletje zwart voor de tussenlijntjes en een bolletje wit om de balletjes in te breien maakt ze een unieke sjaal. Grappig ook om te zien dat sommige wolletjes heel anders opbreien als je meer steken opzet dan de gebruikelijke 60 steken voor een sok!


Wil je nog een bolletjes scoren? Morgen kan dat nog de hele dag. Volgende week is de winkel een weekje gesloten!2 opmerkingen:

  1. Wat een pracht, al die wolletjes!!! Maar ook het idee van de sjaal met restjes sokkengaren vind ik waauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik loop met lezen heel wat achter. Inmiddels zit jullie vakantie er weer op. Wat een leuk sjaal is dat geworden met al die restjes. Ze passen prima bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...