zaterdag 16 oktober 2021

Kabelen

Als ik ooit nog eens rijk word 😂😂, dan zou ik nog wel eens naar een paar handwerkwinkels in het buitenland willen reizen. Bijvoorbeeld naar de Purl Soho in New York. Niet dat die grote stad me nu zo aantrekt (voor een dagje misschien) maar de website van deze winkel weet me altijd te inspireren. Ogenschijnlijk eenvoudige ontwerpen ("waarom bedenk ik dat nou zelf niet....") en altijd in combinatie met het perfecte garen. Waar je overigens ook wel goed voor in de slappe was moet zitten, want de draadjes hebben wel een prijskaartje. Maar dan heb je ook écht wat supermoois en de prachtige draadjes en kleuren doen de patronen helemaal tot hun recht komen. 

Dat rijk worden, daar ga ik morgen mee beginnen 😄😏, want dan is mijn vakantie echt helemaal over en moet ik weer aan het werk in het verpleeghuis. Tot die tijd moeten we het doen met de inspiratie:

Foto's en patroon: Purl Soho


Dit prachtige dekentje zit vol met kabels! Het mooie is dat de kabels steeds op een andere hoogte beginnen. Je vindt het patroon bij Purl Soho in het Engels. Er is gebreid met een prachtige dikkere merino maar als je een beetje durft en rekent dan kun je het patroon eenvoudig aanpassen aan je wensen. Brei niet met een 100% acryl, dat is eigenlijk niet te blocken en dan wordt je dekentje een plankje. 


Fijn weekend!

2 opmerkingen:

  1. Hihi of een geld boompje in de tuin.
    Heel simpel maar dat is de kracht inderdaad. Je moet er maar opkomen inderdaad.
    Werkze morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een simpel idee en inderdaad heel mooi als geheel!

    BeantwoordenVerwijderen