Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 1 september 2021

Dilemma

Het is al weer woensdag! En ook deze dag is al weer bijna voorbij. De tijd vliegt echt: Het is al weer september en dan mag je toch al wel een beetje van de eerste herfstmaand spreken. Ik merk het in de winkel ook, klanten zijn echt weer op zoek naar een project voor het komende najaar en winter en de felle, frisse kleuren maken plaats voor herfsttinten. Gisteren ging er weer een paar kilo wol doorheen en ik koos daarbij ook steeds meer voor herfstkleuren (eh, die liggen onderin 😁). Vanavond nog 60 labeltjes maken en dan kan het morgen bij de verzameling in de winkel!

Ik wil wel over 100 dingen tegelijk bloggen maar het ontbreekt me gewoon aan tijd. Ik moet bekennen dat ik het soms ook ontzie om al die wolletjes in de webshop te plaatsen. Het blijft een dilemma - voor elke kleine zelfstandige, denk ik. Het bijhouden van de webshop kost zóveel tijd en eigenlijk besteed ik dat liever aan breien en haken én aan het helpen van klanten in de winkel. De concurrentie is hard en overal, de tijdsinvestering krijg ik er lang niet altijd uit. Dus blijft de webshop een slap aftreksel van wat ik allemaal in de winkel verkoop. Mocht je dus iets zoeken wat je niet in de webshop vindt, bel of mail dan even - want opsturen kan uiteraard altijd. De webshop blijft dan voor de bijzondere dingen, pakketjes, Zeeuws spul en een aantal bijzondere garens. 

Zo vind je het garen Durable Cosy Fine niet in de webshop maar zeker wel in de winkel. Deze leuke baret is gehaakt van 2 bolletjes:


Het patroon is gratis te downloaden bij Durable en je vindt hier alle kleuren terug. Liever bezig met een groter project? Deze gehaakte kabel-deken houdt je wel iets langer bezig! Kies je favoriete kleurencombi en je bent een hele poos onder de pannen. Hoewel je dit garen dus niet in de webshop vindt, vindt je het wel terug in de stenen winkel en kun je het altijd bestellen via mail!2 opmerkingen:

  1. Bij het zien van de baretten krijg ik ook zin om voor de herfst te haken al hoop ik nog op een mooie nazomer. In blogs en op social media zie je ook al de eerste kersthaaksels langs komen. Wil je veel voor kerst maken, dan is het ook handig om nu te beginnen.
    Voor jou geeft een seizoenswisseling natuurlijk veel extra werk in de winkel.

    Fijne dag, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lastig hè al die keuzes. Het blijft balanceren die wat moet en wat je wil. Succes hoor

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...