Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 8 september 2021

Relax

Tjonge, het is een beetje stilletjes aan deze kant. Na een pittig weekend bij de andere job moest ik even bijkomen. De overgang van de zorg in het verpleeghuis en de onbenulligheid van bolletjes wol is soms groot. De ene keer gooi ik zo de knop om, maar andere dagen heb ik daar wat meer moeite mee. Maar......na ruim 3 maanden ben ik een paar dagen vrij (van job 2) en die gedachte alleen al, de voorpret van een vrij weekend maakt dat ik er nu vrij relaxed bijloop 😁. Doe er dan nog een flinke scheut práchtig nazomer weer bij, wat wil ik nog meer. Gisteren tufte ik al vroeg naar Middelburg voor wat regel-dingen en alleen het fietstochtje in de ochtendzon voelde al aan als vakantie. Zeeland lijkt zich nu te vullen met oudere vakantiegangers, niet gebonden aan schoolvakanties. 

Vanmorgen deed ik met veel plezier de winkel weer open, ik verwachtte niet veel klanten maar tot mijn verbazing was het hartstikke druk! Ik eet nu snel even een bammetje, want wie weet wat het vanmiddag wordt? Ondertussen haal ik een gestart projectje uit (2 x lol van dezelfde wol), het is (nog) niet wat ik voor ogen had.


Er ligt zóveel nieuws in de winkel dat ik soms echt niet kiezen kan. Ik zou wel met alles tegelijk willen starten maar dat gaat helaas niet. Dit wordt een relax-werkje. Voor de winkel heb ik graag iets op de rondbreipen, zodat ik wat bij de hand heb om voor te doen. En als ik drukke dagen heb gehad staat mijn hoofd ook niet altijd naar ingewikkeldheid en tellen. Vandaag kwam ik nog zo'n leuk patroon tegen dat zo simpel maar toch zo mooi is (je weet het: mooi is niet altijd moeilijk!):

Foto en patroon Schachenmayr


Deze zijwaartse omslagdoek/sjaal brei je met alleen rechte steken. Dus zéker een project als je de techniek van het continentaal breien onder de knie wil krijgen. In tegenstelling tot veel zijwaartse doeken begin je bij deze op het brede stuk. Dat zijn in het begin lange toeren maar je gaat steeds smaller en voor je gevoel steeds sneller! Dit patroon vind je bij Schachenmayr waar je het patroon gratis kunt downloaden (ook in NL). Hier is een dunne katoen gebruikt maar je kunt absoluut ook goed met sokkenwol breien, misschien kun je je (restjes) handgeverfd garen combineren met een of 2 effen kleurtjes. Dit patroon biedt echt zoveel mogelijkheden!

Foto en patroon: Schachenmayr5 opmerkingen:

 1. Heel mooi, zo'n sjaal. Eventjes bekomen van een drukke periode dus, "brei je zen"!
  groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn zo'n "vakantiefietstochtje" ... een lekker begin van de dag.
  De sjaal is prachtig. Ik ben dol op streepjes!
  Fijne week verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das Tuch aus Baumwollgarn gibt es bei mir in drei verschiedenen Farben und unterschiedlichen Streifen, es ist einfach toll. Viel Spaß beim Stricken!
  Liebe Grüße
  Manu

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo'n onverwacht druk dagje. Lekker even de wind door je haren op de fiets en dan weer de knop om voor de drukte in de winkel. Grappige sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een sjaal van katoen wordt al gauw te zwaar. Sokkenwol oid lijkt dan wat prettiger.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...