Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 29 juli 2020

Wonder!

Vandaag is een heerlijk doosje gearriveerd. Eigenlijk zou het al ergens in mei geleverd worden maar een of ander geniepig virusje gooit op allerlei niveau's soms roet in het eten en het is dus een wondertje dat het tóch is bezorgd. 

Het garen lijkt een beetje op de welbekende unicat maar deze heeft bijzondere streepjes. Natuurlijk kun je dit garen gewoonweg recht-toe-recht-aan verwerken (breien of haken), het levert dan een prachtig kleurenspel op. Maar er is voor dit garen ook een prachtig patroon bedacht waarbij er wordt gespeeld met de verspringende streepjes in verloop:


Da's gaaf, he? Deze gebreide sjaal is gemaakt van 1 bol en er wordt gebreid met verkorte toeren, waardoor de golfjes ontstaan.
Dit licht-getwijnde garen is 100% katoen op bollen van 200 gram = 800 meter. Aan één bol heb je dus genoeg voor een sjaal. Het garen is leverbaar in 6 verschillende kleur-verlopen:


Helaas is dit garen Miracle alleen verkrijgbaar als (éénmalig) assortiment - ik ben al blij dat het nog geleverd werd. Dat betekent dat op écht op is, het is niet na te bestellen. Alle kleuren staan nu in de webshop. Wil je een bol ophalen in de winkel, dan adviseer ik je om toch via de webshop te bestellen (je kunt kiezen voor "betalen bij ophalen"), anders grijp je misschien mis (maar geen nood, de winkel ligt nog vol met zoooooveel andere leuke garens 😉). Het breipatroon krijg je met je bestelling meegeleverd.



*** update ***: er is een nieuw assortiment besteld, dit komt echter pas over ca .1½-2 weken binnen. Hou blog en Facebook maar in de gaten! (ik zet op dit moment de webshop nog maar niet open - eerst zien en dan geloven dat het ook komt 

4 opmerkingen: