Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 26 oktober 2016

Krokodillensteek

Gisteren kreeg ik weer een lading unicat binnen. Dit keer moest ik er lang op wachten en had dus ook een aardige lijst met reserveringen. Dit is wat er overbleef (de kleuren zijn in het echt veel mooier).


In de winkel ligt op de tafel een omslagdoekje gehaakt in Krokodillensteek van 1 bol (900 meter).
Ik krijg daar heel veel reacties op, dus bij deze:


een detail:


De Krokodillensteek is een ontzettend leuke steek, maar het is goed om te weten dat het héél veel garen kost. Het zijn allemaal vrij compacte schubbetjes over elkaar heen en hier onder zie je het verschil! Beide sjaals zijn gehaakt met een bol unicat van 900 meter. De onderste is de Fruity-shawl van Vicarmo.


Toch kun je zo'n kleine sjaal leuk dragen! Maak dan lintjes vast aan de zijpunten om te knopen. of eventueel een knoop om de sjaal vast te zetten. Uiteraard als klein "kippendoekje" kan het ook.
Op Youtube vind je een uitgebreide handleiding voor een puntsjaal in krokodillensteekHier vind je een rechte versie.


Voor de Breiliefhebbers heb ik nog een leuk patroon voor een sjaal die niet zo diep is. Het patroon is eenvoudig, alles in ribbelsteek. Het heet Kleine Möwe (Kleine Meeuw), en is in het Duits gratis te downloaden via Ravelry. (heb je moeite met het Duits, dan mail je maar even).

Foto en patroon: Brodersbydchen - Ravelry
Je kunt het patroon eenvoudig aanpassen aan je garen en je wensen qua grootte. Een bol van 900 meter is ruim genoeg!



2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig garen is dat en leuk die krokodillensteek. Erg mooi gemaakt groet El

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig garen is dat en leuk die krokodillensteek. Erg mooi gemaakt groet El

    BeantwoordenVerwijderen