Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 22 oktober 2016

Streepjes

De kleuren van gisteren tuimelen nog steeds door mijn hoofd. Ik zie rekken vol met strengen kleurige wol, prachtig gerangschikt op kleur in alle kleuren van de regenboog. Er waren ook verschillende stands die pakketjes met ministrengetjes verkochten, waar ik prompt verliefd op werd.
Ik heb me kunnen beheersen (zeldzaamheid) want al die kleurtjes op een rijtje trekken me erg aan. Maar al te vaak heb ik me laten verleiden tot een aankoop, alleen al door de vorm en kleur. Thuisgekomen wist ik dan eigenlijk niet meer zo goed wat ik er mee moest. (en dan heb ik nog een winkel waar ook nog heel veel bolletjes roepen om gebreid te worden).

Dit kolletje zag ik op Ravelry en is gemaakt met restjes - en 1 hoofdkleur.


Misschien heb je wel eens meegedaan met een CrochetAlong of KnitAlong, de Fair Isle Sampler of heb je restjes van een ander groot project? Of ben je ook een keer overstag gegaan voor zo'n pakketjes mini-strengetjes en weer je niet goed wat je moet gaan breien?
Met 1 nieuwe hoofdkleur kun je een een dergelijke kol eenvoudig maken. Dan kun je gelijk het continentaal breien op een rondbreinaald goed onder de knie krijgen! 
Het patroon van deze kol vind je hier. Eigenlijk maakt de naalddikte niet uit, pas die aan je garen aan. Deze kol wordt helemaal rondgebreid, en daarna aan elkaar gemaakt.

Je kunt allerlei combinaties maken!
Al deze voorbeelden vind je terug op RavelryOoooh, had ik toch maar meer tijd!


4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar Jeanet, ik heb net een pakketje ministrengetjes besteld, maar wat doe ik er mee? sokken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke kol. Jammer dat je niet alles kan maken....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee! Ook hier nog veel restjes, ik zie al wat mogelijkheden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad al die kleurtjes en mooie garens he wordt er hebberig van. Ik ben niet geweest we hadden een weekend met de kinderen en kleinkinderen.
  Ik ga wel naar Tilburg om daar onder te dompelen in leuke garens en mooie kleuren.
  Geniet nog maar lekker na Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...