Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik druk bezig ben met de voorbereidingen voor de Knit&Knot in Tilburg. Daarna is het herfstvakantie en dat betekent dat er wat wijzigingen zijn in de openingstijden:


Vrijdag open van 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag 13 oktober gesloten

Dinsdag 16 oktober gesloten

Woensdag 17 oktober gesloten

Vanaf donderdag 18 oktober weer open volgens normale openingstijden!

woensdag 19 oktober 2016

Tumbling Blocks

Weet je nog dat ik eens blogde over Jellina's Brain Teaser Blanket ? (hij heeft zelfs een poos bij ons gelogeerd). Dat was een gehaakt kleed, het oorspronkelijke idee komt uit de quilt-wereld waar het bekend staat als Tumbling Blocks.

Nu is er ook een brei-versie, ontworpen door Kaffe Fassett voor Rowan. Hij deed dit al eerder maar nu is gebruik gemaakt van de Rowan Pure Wool Superwash Worsted (da's een mond vol).


Je kunt het gratis patroon downloaden via Ravelry of Rowan.
De deken wordt gebreid met de intarsia-techniek (vroeger noemden we dat "met visjes breien", Intarsia klinkt een stuk interessanter maar waarschijnlijk breide je vroeger al eens een Ariadne-trui met deze techniek!). De rand is er later aangebreid en is dubbel.

Het garen is een mooie draad (breien op 4½mm), verkrijgbaar op bollen van 100 gram. Kaffe Fasset gebruikte voor deze deken maar liefst 24 bollen van 100 gram/200 meter (à € 9,95).
hoewel het uiteraard prachtig is om veel kleuren te gebruiken hou je natuurlijk gigantisch veel over.
(dat gebied de eerlijkheid mij wel te zeggen).
Uiteraard kun je zoveel andere garens gebruiken, kleinere of grotere projecten maken.
Op het internet vind je leuke voorbeelden van hetzelfde patroon (dat eerder uitkwam in boeken van Kaffe Fasset).


Image result for rowan tumbling blocks throw

Rowan heeft helaas heel veel kleuren uit het assortiment gehaald van deze kwaliteit (hoewel er nog steeds veel te bestellen valt, gaan ook van deze kwaliteit kleuren verdwijnen).
De deken is gebreid van allemaal actuele kleuren, maar in onze winkel liggen nog veel meer kleurtjes!


2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tip! Met dit patroon kan je inderdaad vele dingen maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel voor de tip, meteen het patroon opgeslagen, vind het supertof, zelfs voor een kussen!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...