Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 21 oktober 2016

Breidag in Zwolle

Zo, wat een dag! :-)
Met stijve spieren van de lange zit (2 x 3½ uur) én met een hoofd vol inspiratie ben ik weer thuisgekomen van een bezoek aan de Nederlandse Brei- en Haakdagen (morgen kun je ook nog naar Zwolle). Met alleen mijn gedateerde mobieltje als fototoestel geef ik een indruk.
Vooral veel kleur! :-)


Het was nog heel donker toen ik op de trein stapte om kwart voor 7. Al snel voegde Jellina zich bij me en al breiend, hakend en kleppend verliep de reis wonderbaarlijk snel. Oke, een Starbucks verhoogt uiteraard de feestvreugde...
Nog buiten de beurshallen kwam ik al bekenden tegen :-)
We dompelden ons onder in een wereld van kleur en prachtige garens. Bekende bolletjes en nieuwe strengen en klosjes, de een nog mooier dan de ander. Zacht en nóg zachter, ruw, dik, fijn, grof, natuurlijk (en eigenlijk veel minder synthetisch), bekend en onbekend. ik probeerde wat foto's te nemen maar omdat kindlief de "echte" camera meenam moest ik het mijn telefoontje doen.


Héél veel handververfde garens!


Handige tips :-)


Bijzondere bezoekers (deze vlinder had smaak)


Christel had de sokken af van de wol die ze in onze winkel kocht!


En als je gaat winkelen met deze leuke trolly's dan weet je dat je liefhebbers om je heen krijgt!Onweerstaanbaar veel kleuren...
Hé, daar zie ik iets bekends :-)


Handgeverfde wolletjes van Loret Karman:


En vooral ook héél veel leuke ontmoetingen! Met collega's, ontwerpers, Wieke en Annelies (die eigenlijk te druk waren met het geven van workshops) en bloglezers.

(foto: Jeannette)

Tijdens de terugreis breide ik nog wat toertjes aan een muts. De dames naast ons keken nieuwsgierig naar mijn brei-´techniek`, en voor ik het wist zat ik 2 Engelse en een Nederlandse dame een lesje continentaal breien te geven. Dat was de kers op de taart!


Dit was een super-dag!

En morgen ben ik gewoon weer in de winkel. Tot dan?!5 opmerkingen:

 1. Geweldig, dat je direct ook al een blog hebt geschreven over deze dag! Ja, ik heb je gespot, al heb ik niet aangesproken. Het was inderdaad geweldig leuk en je foto's geven beslist al een mooi beeld van gisteren!
  Ook op de beurs was een internationaal gezelschap: wij deden mee aan een workshop (bij de door jou al genoemde Loret Karman) en daar waren ook twee Belgische dames bij en een Amerikaanse!
  Super leuke dag, waar ik uiteraard ook nog een blog over schrijf, maar eerst.... schaatsen! Oftewel schoonrijden.
  Groetjes,
  Akkelien
  (debreimeisjes.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke dag! Ik vond het te ver reizen, maar een volgende keer ga ik het toch proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, dat was wat je noemt een kleur-infuus. Je zult wel een vol hoofd vol inspiratie mee terug genomen hebben. Fijn dat je ons even laat meegenieten van al dat moois.
  groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben vandaag geweest. Genoten van alle kleuren, gevoeld met de handen, gesproken met bekenden en onbekenden (wat niet uitmaakt, want je hobby verbindt). En natuurlijk teveel gekocht. Kortom: Heerlijk! Groeten, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een geslaagde dag dus. Ik ga naar de KreaDoe begin November om me daar uit te leven op leuke en mooie dingen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...