Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

vrijdag 7 oktober 2016

Beauty

Tijdens mijn speurtochten op het internet naar leuke ideeën kom ik zoveel moois tegen, in 7 levens zou ik het niet kunnen maken. Op doordeweekse dagen kom ik pas laat in de avond aan breien of haken toe (na het koken, de afwas, huiswerk helpen, blog en vele, vele mails), dus mijn lijst to-do wordt langer en langer. Pinterest en Ravelry zijn zéér gevaarlijk voor mijn gemoedstoestand want ik pin en pin en pin en de lijst wordt maar langer en langer.
Deze is ook een beauty, héérlijk voor nu het wat kouder wordt. Lekker om je heen op de bank, even naar buiten over je schouders - of gewoon breien omdat-ie mooi is!


De basis is een rustige basic-draadje, de nopjesstreep van een snelverlopend garen (we hebben nog een paar leuke handgeverde liggen!)


Het patroon is Engels of Duits, te koop op Ravelry. Eigenlijk kun je deze sjaal breien van vele soorten garen, pas je naalddikte aan. Op Ravelry kun je ook zien wat andere breisters van dit patroon hebben gemaakt, erg inspirerend! Kijk maar hier (je kunt alleen verder als je ingelogd bent op Ravelry). 

2 opmerkingen:

  1. Mooi!!! Ook op de rondbreinaald zie ik, dan kan ik dat ook weer eens verder perfectioneren ;o)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...