Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 26 oktober 2016

Krokodillensteek

Gisteren kreeg ik weer een lading unicat binnen. Dit keer moest ik er lang op wachten en had dus ook een aardige lijst met reserveringen. Dit is wat er overbleef (de kleuren zijn in het echt veel mooier).


In de winkel ligt op de tafel een omslagdoekje gehaakt in Krokodillensteek van 1 bol (900 meter).
Ik krijg daar heel veel reacties op, dus bij deze:


een detail:


De Krokodillensteek is een ontzettend leuke steek, maar het is goed om te weten dat het héél veel garen kost. Het zijn allemaal vrij compacte schubbetjes over elkaar heen en hier onder zie je het verschil! Beide sjaals zijn gehaakt met een bol unicat van 900 meter. De onderste is de Fruity-shawl van Vicarmo.


Toch kun je zo'n kleine sjaal leuk dragen! Maak dan lintjes vast aan de zijpunten om te knopen. of eventueel een knoop om de sjaal vast te zetten. Uiteraard als klein "kippendoekje" kan het ook.
Op Youtube vind je een uitgebreide handleiding voor een puntsjaal in krokodillensteekHier vind je een rechte versie.


Voor de Breiliefhebbers heb ik nog een leuk patroon voor een sjaal die niet zo diep is. Het patroon is eenvoudig, alles in ribbelsteek. Het heet Kleine Möwe (Kleine Meeuw), en is in het Duits gratis te downloaden via Ravelry. (heb je moeite met het Duits, dan mail je maar even).

Foto en patroon: Brodersbydchen - Ravelry
Je kunt het patroon eenvoudig aanpassen aan je garen en je wensen qua grootte. Een bol van 900 meter is ruim genoeg!2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig garen is dat en leuk die krokodillensteek. Erg mooi gemaakt groet El

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig garen is dat en leuk die krokodillensteek. Erg mooi gemaakt groet El

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...