Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


dinsdag 4 oktober 2016

Zorgen voor morgen

Wat kan een mens zich toch zorgen maken. Ik wel. Voortdurend. Over het verleden, over de toekomst, over het welzijn van mijn kinderen en mijn naasten, over de winkel en het werk. En da's nog maar een selectie van de dingen waar ik wakker van lig. "Geen zorgen voor morgen", het is veel lastiger dan ik ooit dacht.
"Kijk naar de vogels in de lucht, ze zaaien niet, ze oogsten niet en vullen geen voorraadschuren" - o jongens, wat is dat moeilijk. Het bij de dag leven breekt me wel eens op, soms zou ik graag wat meer zekerheden hebben.
Maar piekeren helpt niet (bedenk dat 's nachts maar eens), dus pakken we de draad weer op en "breien" weer verder. Gisteren zag ik deze prachtige regenboog uit het raam, vast niet toevallig.


We maken weer plannen voor het winterseizoen, deze week blog ik er over! Over Workshops en Herfstdagen en nog veel meer.
Voor nu: een lief regenboog-zebraatje


Het Engelse patroontje is te koop op Ravelry.
Een Nederlands patroontje van andere een zebra koop je bij Christel Krukkert. Als je de zwart witte streepjes verandert in kleurtjes krijg je ook zo'n vrolijke zebra!

Image result for sep christel krukkert


9 opmerkingen:

 1. Wow, die regenboog! Er is geen bolletje wol dat het daarbij haalt, hoe mooi het kleurverloop ook is! En sterkte met het niet-piekeren (bekijk elke dag die foto met regenboog;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stop met zorgen maken over wat er fout kan gaan...word enthousiast van wat er goed kan gaan. Ook zo één..ik heb m op mijn telefoon staan zodat ik er af en toe aan denk. Want dat steuntje heb ik echt nodig door anders blijf ik eigenlijk gewoon bij het eerste deel steken ;) Ik begrijp je helemaal Jeanet dus laten we inderdaad maar gewoon gaan breien ;) Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad bij het moment leven is niet altijd gemakkelijk.
  En piekeren helpt ons niet verder.
  We weten het allemaal in ons hoofd.
  We kunnen elkaar helpen door naar elkaar te luisterenen te steunen.
  En samen breien of haken maakt ons hoofd leeg.
  Een lieve groet van Leny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor je inspirerende blogs. Ik lees ze met veel plezier. Een compliment voor jou! Wat het piekeren en tobben betreft, dat herken ik zeker ook. Sinds kort maak ik hiervoor gebruikt van youtube-filmpjes Mind-fulness. Heerlijk ontspannend, het help je je hoofd leeg te maken voor je gaat slapen, waardoor de kwaliteit van je nachtrust ook veel beter wordt. Er zijn verschillende filmpjes, kies er een die jou het meest aanspreekt qua stemgeluid en tijdsdruk, met of zonder muziek enz. Baat het niet, schaden doet het ook niet. Succes enne... slaap lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh heel herkenbaar hoor. Ik ben ook iemand die van zekerheid hou en niet van veranderingen. Ik ben nu 1 jaar werkloos en dat kan me ook benauwen. Ik ben sowieso veel vaker bezig met het wel en wee van mijn familie. Je hoort zo veel over ellendige ziektes dat ik vaak denk wanneer slaat het noodlot bij ons toe. Ik denk dat het ook met de leeftijd te maken heeft. Hoe ouder je wordt hoe meer je aan dit soort dingen denkt. Laat staan wat er allemaal speelt in de wereld. Eigenlijk is het allemaal zinloos om angst te hebben of je druk te maken. Het loopt toch zoals het loopt.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, als we teveel naar beneden kijken (en wie doet dat niet???) dan kunnen we ons zoveel zorgen maken.
  Maar gelukkig is er Een die zorgt! Dat kan veel steun geven in moeilijke periodes die je moet doormaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Staat een kaart met de volgende spreuk bij mijn MC kenzie thetapeute "Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren" ik moet altijd glimlachen om deze spreuk, misschien het het je. Sterkte dikke tuut (Friese kus)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. edit; "het het" moet "helpt het" zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jouw blogs zijn zo eerlijk en inspirerend. Het valt ook niet altijd mee in het dagelijks leven. Gelukkig is er een hemelse Vader die voor ons zorgt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...