Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 14 juli 2015

Pip

De schoolvakanties zijn hier officieel nog niet begonnen, maar met 2 pubers betekenen die laatste "school"-weken gewoon vrij natuurlijk. Het grote bank- en bedhangen is begonnen..... Beide koters hebben (gelukkig!!) vakantie werk, maar tussendoor wordt er al flink gerelaxed, uitgeslapen, gebrunched, ge-apped, achterstallig film-onderhoud (zoveel mogelijk films zien), en niet te vergeten gesnackt. (Mam, heb je nog wat te snacken?) Aaaarghhh!!!!!! Nog 6, 7  weken....

Gelukkig zijn ze best bereid om de handen uit de mouwen te steken - als ik het vráág - maar ze maken zich echt niet druk om een fladderende moeder die heen en weer rent omdat ze haar werkzaamheden (die ze zich vrijwillig op de schouders heeft genomen) niet op tijd afkrijgt. Niet bewust van volle mailboxen, klanten in de winkel, boodschappen, maaltijden die echt niet door kabouters worden bereid... ze genieten, want het is vakantie. Van school.
Met een winkel-naast-huis ben ik me soms erg bewust van de relaxte toestand waarin zij zich bevinden.........en heb ik me echt voorgenomen om daar helemaal langs te kijken. Echt.
Ik ben natuurlijk straal-jaloers. Het is te lang geleden dat ik zooooo relaxed kon zijn :-)

Vandaag een leuk haak-ideetje. Het Nederlandse patroon van deze Pip kun je vinden op het blog Haken met Sabrina Woezel komt misschien ook nog!
Je vind op dit blog nog meer patroontjes van bekende en minder bekende figuurtjes, kijk hier voor het overzicht.

7 opmerkingen:

  1. Hahaha Jeanet, dat ken ik ook zoooo goed!! Je snapt het wel dat ze zo hangen en doen waar ze zelf zin in hebben maar intussen "vreet" het ook aan je. Hoe ik me daar aan geërgerd heb :-). Gelukkig was ik dan door m'n werk wel de deur uit ;-), maar thuis komen in de zooi en dan ook nog moe na het werk eten maken voor iedereen .........
    Het gaat voorbij, pubers zijn pubers tenslotte en als je ze wat vraagt gebeurt het meest ook nog. Ze zijn de beroerdste niet :-D!!!
    Liefs, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laat de pubers in hun vakantie ook een eten koken, dan voelen ze zich nuttig en leren er ook nog van, en moeders heeft ook een beetje vakantie gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik snap dat je daar jaloers van wordt hoor als je zelf heel druk bent. Gelukkig doen ze het wel als je het vraagt ;) 's morgens een lijstje klaar leggen, kunnen ze zelf bepalen wanneer ze het doen ;) Hoef jij het niet meer steeds te vragen :D
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, de mijne is nog maar 8 en ik herken het al! Als ik niets zeg de hele dag achter de playstation of computer, vreselijk! En nu voor het eerste jaar mijn winkeltje erbij, dat zal ook nog even wennen zijn!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. zo herkenbaar, dat pubergedrag. En wow, wat zou ik ook graag even niets hoeven.... en ik heb niet eens een winkel. Ik blijf hopen dat ze spontaan (zonder mijn opmerkingen) iets huishoudelijks oppakken....... tot die tijd zetten we ze af en toe een beetje aan het werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De manier waarop pubers kunnen relaxen past bij hen en zeker niet bij volwassenen. Ook al lijkt het ons heerlijk wij voelen altijd dat er nog veel moet worden gedaan. Zij gaan dat de rest van hun leven meemaken. Nu hoeft dat gelukkig nog niet.
    Voor jou als bezige bij wel goed om af en toe even kwaliteit stond voor jezelf in te plannen. Het elastiekje kan niet altijd gespannen staan. De enige die voor die noodzakelijke rustmomentjes kan zorgen ben jij zelf.Doen hoor, voor je eigen gezondheid.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zie het helemaal voor me hihi. Maak een week taken lijst en zet hun naam bij een bepaalde taak. Ze kunnen dan ook zien wat jij allemaal (moet) doen in een week. Succes met de vakantie houdende pubers hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen