Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

vrijdag 24 juli 2015

Twenties

Gisteren lag ik de hele dag snotterend en bibberend op mijn bed. Aan het eind van de dag had ik natuurlijk zoveel geslapen dat ik de eerste uren geen oog dicht kon doen. Ik hing wat op de bank en keek met Miriam naar de film Changeling met Angelina Jolie. Geen vrolijke film, maar naast het verhaal werd ik heel erg geboeid door de kleding van de jaren '20 en '30. Geweldig! Vooral de hoedjes... Nu is mijn figuur (en zeker niet mijn hoofd) niet helemaal vergelijkbaar met dat van Angelina Jolie .....

 

Maar je zou bijna wensen dat we weer allemaal hoedjes gingen dragen... ware het niet dat zo'n schattig bolletje een soort champignon op mijn bolle toet zou lijken. Maar dromen mag....
Voor al diegenen die wél een hoedjes hoofd hebben: op Ravelry is een leuk gratis patroon verkrijgbaar van een gebreid jaren-twintig hoedje van Ysolda Teague. (in het Engels)Ook op Ravelry vind je dit patroon (wel Engels, niet gratis) - superleuk!


H'm, eens kijken of er vanavond weer een film-met-inspiratie op het programma staat, want vanmiddag stond ik weer in de winkel en nu zak ik toch wel een beetje door de benen....


7 opmerkingen:

 1. Gelukkig wel voldoende beter om een winkelmiddag aan te kunnen Jeanet. En dan klinkt vanavond zitten wel als een goed plan.
  Wat een leuke hoedjes laat je zien. Mij staan ze jammer genoeg ook niet, maar leuk zijn ze zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave hoedjes!
  Ik hoop dat je je morgen weer een stukje beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh meid, ik hoop dat je snel beter wordt. En ja, die mode en hoedjes van toen......Erg leuk. groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan zou je Chocolat moeten kijken. Ik kijk die alleen al vanwege de kleding en wens ik dat ik in die tijd geboren was...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig ben je alweer beter Jeanet, je hebt de voorbije dagen weer heel wat groenten en fruit verwerkt zie ik. En de kledij van toen, je misschien moeten we de hoedjesmode weer lanceren???? We kunnen altijd proberen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De jaren '20 en '30 zijn qua mode mijn favoriet. Als je nog wat zoekt om te kijken: Upstairs, downstairs......alle series. Dan kun je er even tegenaan ^_^

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...