Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

vrijdag 17 juli 2015

Uitdaging

Hou je wel van een uitdaging? Dan is dit misschien wel een patroon voor jou! Zeker niet geschikt om bij televisie te kijken of in druk gezelschap te breien, maar - o-wat-mooi!

beauty shot

Een dekentje vol met Keltische knopen!


Niet helemaal voor beginners, bovendien is het patroon alleen in het Engels beschikbaar. Maar wel regel voor regel uitgeschreven, en met een afkortingenlijst kom je heel erg ver!

Je vind het gratis patroon via Ravelry en via Knitty. Het dekentje bestaat uit delen die later aan elkaar worden genaaid. Op Ravelry vnd je van de ontwerpster ook een Hirizontal Cable Tutorial. (nog geen account op Ravelry.com? Het is echt aan te raden om er een te maken!)

7 opmerkingen:

 1. Van een uitdaging gesproken, dit is er zeker eentje, maar dan heb je ook wel iets speciaals. Prachtig!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig dekentje dat echt om concentratie vraagt tijdens het breien. Dank je voor de link en tip.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi! Ik ben gek op keltische knopen én op breien, dus......
  maar eerst moet ik de op-artdeken afmaken.
  Deze keltische deken staat in ieder geval in de Favorieten.Wat een leuke tips heb je toch, dank je wel!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meteen in de favorieten gezet, ok de tutorial voor de horizontale kabel!! Een prachtig dekentje is dit en inderdaad een uitdaging (en daar hou ik best van ^_^).
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is zeker mooi! Maar aan zo'n uitdaging waag ik me nog even niet. Eerst 'gewoon breien' maar een beetje beter onder de knie krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ochhh, wat een beeldige dekentje... Ik ben wel in voor een uitdaging, die ga ik bewaren voor de winterperiode. Dan ga ik er voor zitten, dit wil ik kunnen!
  Dankjewel voor de link.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...