Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

donderdag 9 juli 2015

Open Dag

Ben je zaterdag 11 juli in de buurt, misschien op vakantie in Zeeland? Dan is het een leuke dag om naar Arnemuiden te komen. De twee musea houden zaterdag Open Dag, de toegang is deze dag gratis en beiden zijn de moeite waard om te bezoeken!
De Werf is al ruim 250 jaar oud en wordt nog steeds gebruikt! Op deze dag kun je hier op het gemaak een kijkje nemen, Zeeuwse platbodems liggen aan de kade en misschien mag je wel een rondje mee op een hoogaars! Verder kun je er oude ambachten vinden, maar ook veel zilte heerlijkheden :-)


Meer informatie over de Werf vind je op de website.


Maar we hebben nóg een museum, dat vind je in het voormalige stadhuis. 


Altijd al willen weten waarom Arnemuiden een vissersdorp is - maar in de verste verten geen zee te bekennen?? Dan moet je zeker het museum eens bezoeken!


Daar vind je de hele geschiedenis van de verlanding van de haven...


...de archeologische vondsten uit de tijd dat we nog een hele grote haven hadden.


En over die klokken van Arnemuiden en dat bijzondere uurwerk!Tegenover het Stadhuys vind je het Uusje van Eine, ingericht zoals 100 jaar geleden.


Met dááronder een kelder uit een ver verleden!


Náást het museum vind je een heerlijk ouderwets snoepwinkeltje
Het oude Toonkamertje

En alles op loopafstand van elkaar!

Hoe ik zeker niet uit te leggen dat onze winkel in het midden van al deze leuke musea ligt?
Voor een trui, een boek, een bolleke wol?

Misschien tot zaterdag?2 opmerkingen:

 1. De werf hebben we op 1 oktober vorig jaar bezocht, en die is echt prachtig. Het andere museum kennen we nog niet, maar wie weet komt dat er een keertje van, alleen niet op 11 juli...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De werf bezochten we al met de tentoonstelling van de visserstruien, heel mooi en interessant, de rest nog niet. Helaas zal het morgen niet lukken, maar ik kom zeker zeer binnenkort mijn boek ophalen en ik breng nog wat nieuwe klanten voor je mee die zeker een bol Unicat willen bemachtigen!!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...