Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 2 maart 2015

Tiare shawl

De maandag zit hier altijd propvol.
Propvol dingen die móeten, en propvol dingen die ik wíl doen. Helaas matcht het niet altijd, maar ik heb heerlijk veel af kunnen vinken van mijn lange lijst! De aanmeldingen voor de Zeeuwse Deken blijven gestaag binnenstromen en zijn tot op vandaag verwerkt (je kunt natuurlijk nog steeds meedoen - we zijn al over de 1000 !!), de mailbox is (bijna) leeg, bestellingen de deur uit, ik ga vanavond echt nog wel een uurtje vinden om aan mijn nieuwe projectje te haken:


Ik ben aan het haken met die prachtige bolletjes Vinnis Colours Serina
(100 % bamboo)


Ik wou dat ik jullie kon laten voelen hoe zacht dit is......!!

Maar zover is het nog niet, eerst nog een blogberichtje over iets anders! Deze sjaal trok een tijd geleden mijn aandacht door de prachtige kanten randen, de Tiare-shawl:

Deze sjaal wordt vanuit het midden gebreid (steken opzetten met een tijdelijke opzet). Later neem je de steken weer op en brei je de andere helft van de sjaal.
Het patroon (Engels, maar met schema) kun je kopen op Ravelry. (voor zo'n mooie sjaal zou je toch op Engelse les gaan?)


De het patroon zit ook de beschrijving voor de omslagdoek. Je begin dan vanuit het midden, en breit de doek steeds breder tot aan de rand. Opspannen is een must bij deze sjaal. hij wordt dan veel mooier!

Gemaakt van dun garen, zoals sokkengaren, kantgaren o.i.d.




7 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat er zo veel aanmeldingen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prrrachtige sjaal en omslagdoek!!! Weer één om te bewaren voor "wie-weet-wanneer". En jij lekker aan het haken met de bamboe! Wat een heerlijk garen is dat, inderdaad zooo zacht en zo'n mooie glans!! Helemaal fijn!!
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die tiare shawl vind ik heel erg mooi hoor, maar jouw haakwerkje lijkt me ook geweldig, prachtige kleuren trouwens...
    Heel fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het haakwerkje heeft mooie kleuren , ja sjaal is prachtig en helaas ik ben geen taalknobbel . bedankt voor de prachtige foto die je doorstuurd en ik geniet ervan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, dat voelen moesten ze nog aan de computers toevoegen, een goed idee voor de toekomst misschien? Het ziet er in elk geval mooi uit van kleur en materiaal. De sjaals zijn inderdaad prachtig, je zou zo een breiwerkje starten :-) (alweer eentje haha, we leren het nooit)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie sjaals! en het haakproject ziet er ook echt lekker zacht uit! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Grappig, ik ben ook juist met dit vestje bezig! Zat aan het begin ontzettend te klooien met het juiste aantal steken, maar nu ben ik op de goede weg... Helaas niet met dat bamboo-garen!

    BeantwoordenVerwijderen