Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 5 maart 2015

Stand van Zaken en een oproep!

Het wordt tijd voor een update rondom de Zeeuwse Meebreideken! Wat begon als een deken-die-geen-deken-had-moeten-worden is nu een ontzettend leuk project met meer dan 1000 deelneemsters.
Het 2e deel (weer 5 blokken) werd in februari verzonden, en er wordt heel fanatiek gebreid. Sommige deelneemsters breien er wel 3 tegelijk! Je kunt het wel en wee volgen op de Facebook-groep, waar heel veel ervaringen worden uitgewisseld.

Weet je dat je mee kan breien met een gezamelijke deken in het Museumcafé van het Zeeuws Museum? Elke woensdag middag kun je daar terecht! Johanna nam gisteren foto's en er zijn al een heleboel blokken af:
Op de Facebook-groep kun je terecht voor al je vragen, maar natuurlijk ook je foto's plaatsen. Wat is het leuk om al die verschillende wolletjes tegen te komen! Vorige week plaatste Loeki deze foto's in de groep en ik mag het (met toestemming) doorgeven (wat een geweldig origineel idee)Dit schreef ze erbij:
Ik maak van de door mij gebreide blokken geen deken, maar een rol. Ik brei met katoenen garen en naalden 1.5. Onder elk gebreid blokje naai ik een tussenzetsel met daarop geborduurd de naam van de plaats en wat andere maritieme borduurtjes. De randstof is Zeeuwse schortenbont.Dit is zo leuk!

Ik ben heel benieuwd of er nog andere toepassingen zijn naast de deken? Wie heeft er nog meer orgininele ideeën met deze patronen bedacht?


Eeeeh, eigenlijk weet ik zelf nog wel een toepassing - maar daar heb ik echt wat hulp bij nodig! Er wordt voor de deur heel hard gewerkt. De "gracht" loopt tot aan de deur, maar iedereen kan er prima in. Alle medewerking wordt verleend en mee-gedacht door de mannen. Om de graafmachines wat ruimte te geven zijn de verkeersborden/palen weggehaald. Voor onze deur stonden twee palen die we tijden geleden hebben opgepimpt met een Wild Brei-project .


Dit is hoe vandaag één paal is geëindigd:


Behoorlijk verschoten in de loop der jaren, wind, zon en regen getrotseerd! Maar nu bedacht ik dat het natuurlijk wel heel, héél leuk was om de palen te bekleden met lapjes met visserstrui-patronen! Het zou toch super zijn als we de palen nieuwe jasjes/truien konden geven? Maar ik kan dat echt niet alleen? Ik doe dus een oproep: mocht je al klaar zijn met je blokken van de maand en nog ergens een restje acryl (of ander garen - het maakt niet uit!) hebben liggen, wil je dan een lapje breien in een visserstruien-motief? De breedte moet ca 30 cm zijn (maar smaller mag ook, want de paaltjes hebben boven een smaller deel) - de hoogte maakt niet uit! Zo zouden de palen op 16 mei - de Zeeuwse Deken Meebrei-dag - hun nieuwe jasje aan kunnen hebben. Wie wil er meehelpen?

Je mag patronen kiezen van de mee-brei-deken, maar ook op het blog van de Zeeuwse Visserstruien kun je schema's vinden (scrol naar beneden, aan de rechterzijde vind je de diverse vissersplaatsten).

Dit project wordt ook zéker vervolgd........ !!!


Foto: Martina

5 opmerkingen:

 1. In Maastricht zag ik afgelopen weekend op het Vrijthof ook verschillende lantaarnpalen versiert met wildbreisels. De eerste keer dat ik t in het echt zag. Je kunt niet anders dan er vrolijk van worden.

  Groetjes,
  Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hartstikke goed idee! Niet alleen de twee lantaarnpalen op jullie hoek, maar heel Arnemuiden, nee heel Zeeland in de Zeeuwse patronen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat leuk dat mijn moeder Loeki haar rol laat zien! het is echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen