zaterdag 14 maart 2015

Kraaltjes!

Zoooooo - even bijkomen hoor! Wat een heerlijke dag was het vandaag. Na een hele week voorbereiden (puinruimen), was het vandaag weer tijd voor een Handwerkdag!


We begonnen vanmorgen al om half 10 met een hele grote groep mensen met de Workshop Kralenbeursje haken of breien. Anke en Connie Grevers en hun moeder Henny waren voor dag en dauw opgestaan om - met een heleboel spullen - naar Arnemuiden te rijden om deze workshop te geven (waarvoor ik ze heel erg dankbaar ben!)


De deelnemers konden kiezen tussen breien en haken en met een kopje koffie of thee plus een heleboel lekkers kon begonnen worden.


De groep was erg groot dus moesten we splitsen en vetrok een deel van de groep naar mijn aangrenzende keuken (soms heeft het écht voordelen als je naast de winkel woont - alhoewel zoonlief daar wat anders over dacht vanmorgen.....)


Misschien denk je bij deze foto: waarom al die armen in de lucht? De kraaltjes waren al voorgeregen op de draad maar moesten met regelmaat doorgeschoven worden  :-)
Het gezelschap was heerlijk gemeleerd - en dit vind ik dan ook een prachtige foto: Jong geleerd....Het werken met kraaltjes en breinaalden of haaknaald 1,25 of 1,5 mm is wel precisie-werk en als je dan je leesbril vergeet is het soms heel moeilijk om het goed te kunnen zien. Gelukkig hadden we voor Ina nog wel een extra bril - en zo ging het prima!


Na 2 uur intensief haken en breien was het tijd voor de lunch, en konden we de middag besteden aan al het andere handwerk, ontmoetingen, nieuwe wolletjes kiezen!
En als er zoveel creatieve zielen bij elkaar zijn, wordt er natuurlijk ook uitgewisseld. Hier twee haaksters-pur-sang: Jellina en Annelies.


De middag vloog voorbij, en voor al die creativelingen die niet konden komen geef ik nog een heel leuk idee:
Anke en Gonnie hadden wel héle speciale tassen mee - misschien heb je ze wel gezien op de Handwerkbeurs. Het zijn de welbekende AH-tassen maar dan met een jasje van gebreide èn gehaakte blokken met kraaltjes.
Het leuke is dan Anke en Gonnie de patronen van de tas willen delen zodat je deze tas ook kunt maken. De witte tas heeft zowel gebreide als gehaakte blokken. Je kunt op de website van Gelderse mutsen maandelijks een patroontje vinden!

Een overzicht van wat je nodig hebt voor deze tas vind je hier. Van deze tas zijn geen kant en klare pakketten te koop, maar op de website vind je o.a. links naar webshops met materialen.

Het patroon van het eerste blok vind je hier, elke laatste vrijdag van de maand vind je op de website een nieuw patroon. Je kunt het ook volgen via de Facebook-pagina van Gelderse mutsen.
De patronen die gepubliceerd worden zijn van de witte tas hierboven, maar Gonnie had nog een hele mooi tas meegenomen! Misschien wordt dit het volgende project? (Alleen gebreide blokken)
Het was een heerlijke, creatieve dag! Iedereen heel erg bedankt voor de inzet, creativiteit, gezelligheid en al het lekkers dat jullie meenamen....
Nier vergeten: de volgende Handwerkdag staat in het teken van de Zeeuwse Meebreideken en is op zaterdag 16 mei.

13 opmerkingen:

 1. Wat een leuke workshop en wat een boel mooie dingen zeg! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Jeanet (en de anderen) voor de heerlijke middag.
  Ik heb genoten van de creatieve ontmoetingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is het volgende project wel een Zeeuwse truien-blokken tas. Ook leuk. Ik ben intussen al flink aan het breien. Twee blokken af, een op de pennen, en de rest te gaan. Heerlijk om 's avonds bij de tv te doen. Zeker al je de regelmaat van het patroon in je hoofd hebt. Sommige blokken zijn even puzzelen, maar uiteindelijk máák ik het gewoon kloppend. Groetjes van een Limburgse Zeeuwsblokkenbreister.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Birgitte,
   Je doet het hélemaal goed. De patronen werden vroeger ook kloppend gemaakt, voor een maat 128 zijn de verhoudingen tenslotte heel anders dan voor een maat 56 ^u^

   Verwijderen
  2. Deze tip ga ik onthouden, als beginnend breister zijn de patronen voor de zeeuwse blokken soms iets te summier opgeschreven, maar misschien moet ik gewoon het lef hebben om te improviseren als ik er even niet uitkom.
   Dank je ^_^

   Verwijderen
 4. Die zwarte tas is geweldig! Knap gemaakt hoor.

  Groetjes,
  Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke foto's! Spreken boekdelen ;o)

  Ik pr0beerde nog even bij de dames langs te wippen, maar één van de links werkt niet. Misschien een ander adres?

  Alvast een mooie wek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er weer super gezellig en creatief uit! En wat een prachtige tassen ja, vooral die donkere vind ik mooi. Maar eh... Wat is insentief haken en breien? Een nieuwe techniek? ;)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, geen leesbril op he - die had ik uitgeleend :-)

   Verwijderen
 7. Superleuk, dat haken en breien met kraaltjes. Wat zien de tassen er ook prachtig uit!
  Wat zul jij weer genoten hebben van al die handwerkende dames :)

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tsjonge, wat een enorm leuke workshop !
  En wat een prachtige resultaten levert dat op.
  Complimenten, ook voor de organisatie die je er weer voor deed.
  Groetjes, Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat was weer een hele leuke workshop lijkt me. Altijd fijn om nieuwe technieken te leren van je hobby. En zoveel succes, dat zegt wat over jou ook natuurlijk. Die AH-tas zo omtoveren is echt wel heel knap gedaan hoor! Hier zou je ook nog wel kandidaten voor vinden denk ik als dit in een workshop werd gegoten.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. This is very informative post for us ad thanks for sharing.
  Dignity College of Healthcre
  "Quality online healthcare education"
  Become a nationally certified professional!
  We work with you to success.

  BeantwoordenVerwijderen