Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 28 maart 2015

Regenboog-deken

Vorige week kreeg ik een doos Aade Long-wol binnen, en dan kan ik het niet laten om alvast op zoek te gaan naar projectjes voor dit prachtige garen. Deze 100% wollen draad is heel erg geschikt voor kleurrijk fair isle-breiwerk, maar ook als je nog niet zo bedreven bent met deze techniek moet je dit garen eens uitproberen.

Deze deken kwam ik toen tegen, wat een plaatje!

DSC_0876

Deze deken zag ik op het blog van Stockinette, waar je ook de links vind naar het (Engelse) patroon op Ravelry. Het zijn dus verschillende banen die aan elkaar worden gezet, en je ziet dat juist het langzame kleurverloop het dekentje zo speciaal maakt!

Voor een babydekentje is ca 200 gram nodig. De Aade long Artistic wordt echter op strengen van verschillende lengtes-gewicht geleverd. Zo kost een streng van ca. 280 gram 19,75.

Dit garen is vrij ruw - misschien voor babies een beetje prikkelig, een katoenen of flanellen voering is misschien wel fijn.

Ook dit dekentje kwam ik tegen op Pinterest, helaas zonder bron. Gemaakt van blokjes, diagonaal gebreid met regenbooggaren en wit. Hoe mooi!!

Så utrolig vakkert babteppe i en ren gråfarge og Kauni regnbue. IMG_4827 by f r k s n u p p, via Flickr


7 opmerkingen:

 1. Prachtige deken met prachtig garen.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heerlijk dromen onder zo,n prachtige deken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, dat kleurverloop maakt het zo speciaal!! Al die prachtige kleuren en mooie werkstukken zijn voor mij pure arbeidsvitaminen en wat heerlijk dat ik al die oudere berichten ( die ik nog niet gezien heb) nog kan bekijken, met dank en een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige dekentjes, verloopgaren vind ik altijd leuk en spannend om te zien welke kleuren het gaat geven.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zie op dit moment TEVEEL mooie dekens op het net voorbij komen.
  Maar eerst moet er wat af de Zeeuwse deken en 2 cals, maar oef wat heb ik er zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gaffe deken!
  Is er ook een patroon van toevallig?

  groetjes van Ineke Barkema.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...