Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 21 oktober 2014

Lampion

Hier wordt het bijna niet gevierd maar in grote delen van het land wel: Sint Maarten, waarbij de kinderen met een lampion door de straten lopen.
Maar lampion-optocht hebben we hier wel. a.s. vrijdag avond is het zover! Dus dit idee komt wel van pas.


Een vrolijk gekleurde lampion! Je vindt de hele beschrijving bij Haken en Meer. Met wat restjes katoen en een klein lampje maak je snel het mooiste exemplaar.


Voor wie het graag wat ingewikkelder doet: dit kan ook :-) Maar hiervan heb ik geen patroon gevonden - ter inspiratie! 

moschino granny square lamp Designer Crochet: Franco Moschino
PS: bij beiden wel een electrisch lampje gebruiken! 

4 opmerkingen:

  1. Wat een superleuk idee! Dank je wel voor de links. Is ook heel leuk om voor de zomer te maken en dan rond het terras te hangen......

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat schoot mij ook als eerste door het hoofd ^_^.

      Verwijderen
  2. Ja hoor, hier ook nog volop Sint Maarten, heb heel wat keren met mijn eigen meiden gelopen. Leuk zo'n gehaakte lampion...
    Fijne avond,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke lampionnen, ook voor andere gelegenheden.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen