Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 1 oktober 2014

Zigzaggen

Een zigzag patroontje is heel populair bij het haken van een deken, ik heb er al een paar keer over geblogd. Nu hoef je natuurlijk niet gelijk een hele deken van dit patroontje te maken, iets kleiners kan zeker ook!

zigzag col haakpatroon - chevron infinity scarf pattern - Bees and Appletrees (BLOG)

Deze kol is er een mooi voorbeeld van. Lekker zigzaggend je favoriete kleurtjes gebruiken in willekeurige strepen. Je vind het idee en patroon terug op Dandelion Daze. Het patroontje is in het Engels geschreven, helaas geen schema erbij. Maar geen nood, er zijn genoeg "ripple" schema's en patronen te vinden op het net! 

Chevron Infinity Scarf by Dandelion Daze

Een bekende vind je bij Lucy van Attic 24, een Nederlandse vertaling vind je bij Charami. Eentje met gaatjes vind je bij Haken en Meer, en hier vind je nog wat variaties.
Pas je haaknaald aan bij je garen, kies de breedte die je wilt en haken maar! Maak een lange rechte lap, even passen en aan elkaar naaien of haken.
1 opmerking:

  1. Dit soort haakwerkjes zijn ook zo ontzettend leuk om te doen...
    Fijne dag vandaag,
    Liefs, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...