Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Van 24 t/m 28 juli zijn we open van 9.00 - 13.00 uur!

's Middags zijn we gesloten.

dinsdag 14 oktober 2014

Kompas

Er zijn van die patronen waarvan ik denk: dat kan nóóit! Dat was zeker het geval bij de Nomad's Compass, die je kunt vinden op Ravelry. Enkele weken geleden begon Johanna met 2 bollen Invicta colour en een streng handgeverfd garen aan een sjaal. Het zag er zo uit:


Eeeeh, Johanna, wat wórdt dat? Een sjaal! En dat puntje? De rechte kant! Huh?
Ik ben op Ravelry op zoek gegaan naar meer hierover en kwam in de wiskundige wereld terecht van halve cirkels en Pi - weet je nog 3,14 en nog wat (π).
Oei, dat was lang geleden! Maar het borrelde weer op, en het leek logisch. Tot je dat puntje ziet....
Maar door gebruik te maken van de eigenschappen van wol kom je dus een heel eind ! Met behulp van wat Eucalan, en stevig opspannen ziet het er opeens heeeeel anders uit.


Geweldig leuk patroon, waarbij het kleurverkloop van de Invicta Colour (958) schitterend tot zijn recht komt. Bij het losmaken van de blocking/naalden hou je een heel klein puntje over, maar dat hindert bij het dragen niet, kijk maar:

Alleen al voor het kleurenverloop zou je dit gaan breien! Let bij het kiezen van je kleuren goed op. Bollen met een kort kleurverloop hebben een totaal ander effect, kijk maar eens op Ravelry.


En gewoon lekker rond je hals wikkelen is ook prima met deze sjaal. Het originele patroon is gebreid met andere wol op dikkere naalden, maar zoals je ziet werkt dit ook heel goed.Johanna maakte voor het afhechten gebruik van de Stretchy Bind Off, de moeite waard om eens te bekijken!
Het patroon voor deze Nomad´s Compass koop je op Ravelry, en je kunt de sjaal zo groot maken als je wilt.

6 opmerkingen:

 1. Wat een spannend effect! Het puntje achterin de nek lijkt me juist wel lekker warm, wanneer je hem omslaat. Met een knoopje en een lusje aan de rand wordt het een soort cape, volgens mij draagt dat heel prettig!

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allemachtig geweldig prachtig!!!! Die kleuren, ik zou er zo aan willen beginnen!! Maar mag niet omdat ik al met teveel bezig ben. Hij wordt wel meteen bij de (honderden :-( ] favorieten opgeslagen. Chapeau Johanna!!!
  Lieve groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...