Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 21 oktober 2014

Lampion

Hier wordt het bijna niet gevierd maar in grote delen van het land wel: Sint Maarten, waarbij de kinderen met een lampion door de straten lopen.
Maar lampion-optocht hebben we hier wel. a.s. vrijdag avond is het zover! Dus dit idee komt wel van pas.


Een vrolijk gekleurde lampion! Je vindt de hele beschrijving bij Haken en Meer. Met wat restjes katoen en een klein lampje maak je snel het mooiste exemplaar.


Voor wie het graag wat ingewikkelder doet: dit kan ook :-) Maar hiervan heb ik geen patroon gevonden - ter inspiratie! 

moschino granny square lamp Designer Crochet: Franco Moschino
PS: bij beiden wel een electrisch lampje gebruiken! 

4 opmerkingen:

 1. Wat een superleuk idee! Dank je wel voor de links. Is ook heel leuk om voor de zomer te maken en dan rond het terras te hangen......

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat schoot mij ook als eerste door het hoofd ^_^.

   Verwijderen
 2. Ja hoor, hier ook nog volop Sint Maarten, heb heel wat keren met mijn eigen meiden gelopen. Leuk zo'n gehaakte lampion...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke lampionnen, ook voor andere gelegenheden.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...