Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 20 oktober 2014

Herfst-vakantie?

Het is hier Herfstvakantie. Herfst wordt het deze week, als we de weerberichten moeten geloven. Vakantie is het voor de kids. Er wordt uitgebreid gerelaxed, plannen gemaakt, ontspannen en voor de voeten gelopen :-)
Het is voor onze kids vast niet altijd leuk om ouders-met-een-winkel te hebben. Dat gaat altijd maar door. Gelukkig werd er een uitstapje naar het zwembaf gepland en namen Ali en ik de kans waar om orde op zaken te stellen in de winkel. Ali vertrok naar een Zweeds warenhuis voor een paar nieuwe kasten waar we onze nieuwe voorraad winterbolletjes in kwijt kunnen. Ondertussen zijn we helemaal op elkaar ingespeeld bij het monteren van zo'n kastje - dat was de eerste keer wel anders! Ach, ik ken verhalen van ega's die aan het begin van de vakantie tentjes opzetten - da's net zoiets. Foto's van het resultaat volgen nog, of je komt even kijken :-)

Maar de boel moest wel weer gevuld worden voor morgen, ik ben net klaar. Dus vandaag een ideetje uit de oude doos - deze polsmoffen zou je wel eens nodig kunnen hebben deze week :-)


Supersnel gemaakt zijn deze polsmoffen. Ik haakte met Noorse Wol Colour van Scheepjeswol.
Ik haakte 30 lossen (nld 5) tot een ring en daarop telkens 30 stokjes. Het garen kleurt vanzelf in deze streepjes, het is zo leuk om mee te werken. Af en toe passen, hoor! Ik heb een strakke hand van haken, en bij mijzelf gepast (en ik heb geen maatje 34.....). Na ca. 15 toeren begin je met het gat voor de duim: haak eerst 20 stokjes, 5 lossen (en sla 5 stokjes over) en dan nog 5 stokjes. Op de volgende toer haak je weer stokjes op de lossen, zodat je weer een volledige ring met stokjes hebt, ca 3 toeren. Je kunt de moffen afwerken met een schulprandje. Let erop dat je de andere mof in spiegelbeeld maakt, anders past je duim niet!
Voor de duim neem je ca. 14 vasten op rondom het gat voor de duim en je haakt nog 6-7 toeren vasten. Wordt het gat te breed dan kun je in de toeren geleidelijk nog iets minderen.


En als je het heel koud krijgt haak je er deze sjaal bij! voor de sjaal gebruik je 3 bollen (€ 6,25), voor de mofjes 1 bol. Je vind het patroon hier terug.

 

4 opmerkingen:

 1. Wat een enig idee en wat een mooie kleuren.
  Heb ook net een paar wanten en een sjaal af met een zelfde soort wol. Is zo leuk om mee te werken
  http://allesopzijntijd.blogspot.no/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige set zo, ik heb wel eens zulke polsmofjes gebreid, naar eigen patroon, en dan het duimpje gehaakt, en ook een randje erlangs...
  Ik wens je een fijne middag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede ideeën! Helemaal in combinatie met de kleuren van de wol.

  Groetjes,
  Renée

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...