Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

vrijdag 17 oktober 2014

Russische Kol

Eigenlijk begrijp ik niet helemaal wat er Russisch is aan deze kol, maar zo heet-ie blijkbaar :-)
Mooi is het wel!

patons Russian Rose Cowl - Patterns | Yarnspirations

De kol is een rechte lap (met een naad aan de zijkant of achter) die gebreid is met de zgn. "Intarsia"-techniek. Een moeilijke en interessante naam voor het breien met verschillende kleuren (vroeger deed je dat met van die brei-visjes). De details maas je er later op! De afwerking is met een nep-bontrandje.

Russian Rose Cowl

Zo zou je wel willen dat het snel winter wordt... maar voorlopig hebben we nog een prachtig warm weekend voor de boeg. 
Je vind het gratis patroon op Yarnspirations. In het Engels, maar met een duidelijke teltekening voor het breien en het mazen. Genoeg kollen? Je kunt dit patroon natuurlijk ook prima gebruiken voor een tas of een kussen!

7 opmerkingen:

 1. Jeetje Jeanet, deze is echt prachtig.... dan kun je het niet meer koud krijgen, met zo'n kol om je nek...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jeanet, super mooi! :)
  Liefs,
  Ingrid xx
  http://myfunkycrochet.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi patroon! Het Russische zal hem wel zitten in het (nep)bontrandje....

  Fijne zondag en een lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo! Zou je deze kol ook met rondbreinaalden kunnen breien? Ik ben begonnen maar het is wel heel moeilijk .... Is het wel een goed idee? Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rondbreien is niet handig want je moet met verschillende kleuren werken, Dan moet je alle kleuren over je hele kol "meenemen"en wordt het wel erg dik.

   Verwijderen
  2. Dankjewel! Ik zal dus herbeginnen! Want ik vind die col echt wel supermooi!!!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...