Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 26 juli 2013

Zon en Regen

Vanmorgen ging ik weer op weg om met mijn spullen een kraam te vullen. Een blik op de buienradar geworpen - daar werd ik niet vrolijk van. Ik besloot mijn brede bovenmuts maar niet op te zetten, een buitje op de gesteven muts doet het ding al ras verslappen.


Ali hielp mee om de kraam in te richten, en we hadden weer een prima plek met een prachtig uitzicht op de Historische Schepen, maar de lucht werd wel steeds dreigender en donkerder...


Na wat aarzelende spetters viel het opeens met bakken uit de lucht! Hoewel we de kraam wat hadden beschermd met plastic, besloot ik de gigantische bui maar in ons busje af te wachten. De spullen bleven in de kraam, het waaide gelukkig niet hard. 


En opeens ook geen bezoekers meer.... :-)

Maar het klaarde weer op, en ik kon mijn plekkie weer innemen, de temperatuur vloog weer omhoog. Helemaal geen tijd meer om foto's te nemen, maar gelukkig maakte Johanna nog een paar mooie sfeerplaatjes! Het zal je niet verbazen dat ik vandaag wat minder breipakketjes verkocht voor een warme muts......




Mijn buurman, de palinkroker uit Enkhuizen reeg zijn palinkjes weer aan het spies.



En na een drukke en geslaagde dag konden we weer gaan opruimen. Gelukkig kreeg ik hulp!



Je zou het niet zeggen, maar het zweet gutste langs mijn hele lijf naar beneden! Ik weet weer precies waarom ik niet elke dag in klederdracht loop.... :-)


De hele vloot vertrekt morgen in konvooien van Middelburg naar Vlissingen, ik begreep dat er ook "gejaagd" zal worden over het jaagpad langs het kanaal. Op zondag liggen de boten nog de hele dag in Vlissingen. Morgen werk ik nog een morgen in onze winkel (van 9.00 - 13.00 uur) en volgende week zijn we weer volgens normale openingstijden geopend



7 opmerkingen:

  1. Gelukkig sloeg het weer om!
    Klederdracht en warm weer lijkt me zo'n moeilijke combinatie: al die mooie laagjes en enkele dikke stoffen, pffff, ik moet er niet aan denken! Knap hoor dat jij dat wel hebt gedaan, het staat zo vreselijk mooi!
    Groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk dat er nog mensen zijn zoals jij, die deze tradities in ere houden. Brei ze! Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zat jij even lekker dicht bij de palinkjes. Het was daar vast heel sfeervol en de warme mutsen pakketten worden vast nog wel eens verkocht,want ze zijn schitterend! Je had genoeg andere typisch Zeeuwse dingen in je kraam.
    Zo zonder bovenmuts zie je er ook prachtig uit!
    Nu lekker bijna weekend en het mag nog wel even zomer blijven van mij.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je borstrok kan je nu wel tuus laten! Mooie blog weer Jeanet.Zo is het net of ik even bij je geweest ben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben via via op je blog gekomen , wat mooi de klederdracht . Maar zal inderdaad erg warm zijn met deze temperatuur. Heb een link naar je geplaatst op onze blog, goed weekend.Gr Henriëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Uiteindelijk toch nog een fijne dag geworden na de fikse bui, wat een geluk zeg! Je was weer supernet in je klederdracht, het past je echt Jeanet!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen