Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 3 juli 2013

Visjes....

Eindelijk heb ik vandaag even tijd om nog wat foto's te laten zien van de Visserijdag! De foto's die ik laat zien heb ik echt her en der vandaan (dorpsgenoten op facebook: excuses voor het plukken van de afbeeldingen!!!), want ik had werkelijk geen tijd om een rondje te lopen die dag. Om 9 uur 's morgens dronk ik mijn eerste bakje koffie, om 5 uur 's middags het tweede!


Al vroeg kon je in de smalle Langstaat over de hoofden lopen! 


De gratis gebakken visjes zorgden voor flinke wachtrijen!


En de dames van de garnalen konden de vraag niet bijhouden!


De Westdijkstraat zorgde voor een natuurlijke tribune waardoor het Ringrijden prima te volgen was!  Deze oude sport op ongezadelde boerenpaarden in galop wordt in Zeeland door jong en oud beoefend! De paarden worden prachtig versierd.Er waren op de Markt klederdracht-demonstraties van Streekdrachtvereniging de Arke en toen deze dame mijn winkeltje binnenliep kon ik het niet laten om even een foto te nemen! De gebreide muts was gesteven. En van deze dame in Bevelandse klederdracht wou ik graag de labedissen bewonderen!

Ali (uiteraard in visserstrui) ging met al die Zeeuwse Schonen op de foto!


En we hadden nog meer exotische dames in klederdracht, zo leuk!


En verder kon je naar de Werf en het museum!Miriam heeft bijna alles wat aan vis werd aangeboden geproefd (en geloof me, dat was heel wat!): garnalen, gebakken vis, gerookte zalm - haar maag was bijna een aquarium! Maar daar was het ook de dag voor. Het was heerlijk druk en ik heb veel mensen/bloglezers mogen ontmoeten. 


(haar dochter was fotograaf)


Bommelmien die helemaal vanuit het hoge, hoge noorden kwam!!
(en een bijzondere sok breide in de trein)

Het was een ontzettend leuke dag, en heel veel dank (weer) voor Ilse en Johanna die mij weer bijstonden in de kraam en winkel, de meiden Joy en Miriam die zich weer een hele dag in onze klederdracht hesen en mijn moeder zonder wie we nergens zouden zijn!


Nog wat sfeerbeelden vind je hier:
En toen kwam vandaag een blog-lezer langs die zoiets leuks had gemaakt, dat past precies nog bij dit verslag! Ik mocht een foto maken. Deze leuke originele hanger is gemaakt van een oesterschelp met een "zakje" - zodat het een visje werd.


Versierd met kraaltjes lijkt het net een scholletje - is het geen plaatje?
Gebreid met zijde (geen patroon, gewoon proberen) die een beetje is geverfd in de kleuren van de schelp. Bijpassende kraaltjes maken het visje helemaal af! O, wat vind ik dit leuk...

Heb je de visserijdag gemist? Geen nood, over anderhalve week 13 juli a.s. wordt op de Historische Scheepswerf het 250 jarig bestaan gevierd! 
Wordt vervolgd....
 • In juli opnieuw een feestelijke week: zaterdag 13 juli de Open Dag met zoveel mogelijk monumentale hoogaarzen en hengsten voor de wal, een markt met demonstaties van bijzondere scheepsbouwactiviteiten, zoals daar zijn: hellingen, branden, kuipen, smeden, touwslaan, breeuwen. LIVE muziek, rondvaarten en lekkere (vis!)versnaperingen zullen het bezoek veraangenamen.12 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's, het ziet er super gezellig uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er nu toch een beetje bij geweest! Ik heb genoten van de foto's je kon de gebakken vis bijna ruiken! Dank je wel voor de mooie impressie .En dat visje..prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele mooie post! Leuk om zo even mee te genieten van deze visserijdag! Die gebreide en gesteven muts vind ik super! groetjes JOKE

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat geweldig deze dag en de fotos wat ziet het er prachtig uit,voor mij hier uit het uiterste puntje van zuid limburg zoiets prachtigs,zou het dolgraag eens willen mee maken,echt super leuk en dat visje wauuuuuuuu lieve groetjes uit het zuiden des lands Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je een leuk verslag gemaakt. Zie ik ook nog wat ik zaterdag gemist heb. Het was een hele fijne dag voor ons en dat uurtje bij jullie was fantastisch! Ik hoop dat je wat bekomen bent van alle drukte. Wat zagen jullie er allemaal prachtig uit! Ik laat je wel weten wanneer we weer komen....
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke en gezellige dag, nu dan maar even lekker rusten.
  Leuk verslag.
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke reportage. je kan er de sfeer bijna proeven.
  Zelfs terwijl we hier in de bergen van Oostenrijk zitten.
  groetjes
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig verhaal, ik heb genoten. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Puur genieten als ik de foto's zie en ik zie jullie in klederdracht allemaal, zo mooi en jullie blijven dat echt heel trouw in ere houden, dat bewonder ik echt! Je ziet er weer prachtig uit Jeanet en ook je dochters doen lekker mee, leuk :)
  De schelp als hanger is echt wel top!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige dag was dat. Wat mooi al die mutsen en dat gebreide visje is wel heel apart.
  Groeten van Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhh dat visje is gaaf van die oesterschelp!Love it!


  grtzzz
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank je wel voor dit mooie verslag, het is of ik er even bij mocht zijn!
  De oesterschelp is ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...