Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************dinsdag 30 juli 2013

Annis

Hoe snel een dag toch weer volloopt met allerlei dingen! Dacht ik een beetje kalm te kunnen beginnen..... wat een illusie :-) Er moest nogal wat opgeruimd worden van vorige week.
Op het eind van de middag kwam er weer een hele grote doos binnen zodat het weer een ontplofte boel lijkt. Zo gaat dat........

Vandaag wil ik graag een prachtige omslagdoek laten zien! Het is een gratis patroon dat je kunt vinden op Ravelry (even een gratis en vrijblijvend account aanmaken) en heet Annis. Oorspronkelijk in het Engels, maar in vele talen vertaald, en ook in het Nederlands. (De Nederlandse vertaling is alleen een aanvulling, het is handig om het origineel erbij te houden)Gebreid op een lange rondbreinaald 5 (en 6 voor het opzetten), en schitterend in verschillden de kleuren!
Deze vond ik allemaal op Ravelry

Je kunt sokkengaren gebruiken (Regia of Trekking), of speciaal lacegaren zoals de Filigran


...kiezen voor prachtig wit....


...blauw...


...linnenkleur...Inspiratie genoeg weer, he? En verder ben ik gevraagd om een stukje te schrijven op het blog van Joke van Lindevrouwsweb, je kunt het hier lezen. Joke heeft een heel leuk blog wat ik al heel lang volg en veel inspiratie vandaan haal!

8 opmerkingen:

 1. Mooie sjaal, en een heel leuk stukje op Lindevrouwsweb !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig die sjaal. Ik heb laatst een rondbreinaald gekocht en wil dat ook gaan leren. Ik heb het al eens gedaan maar dat ging niet helemaal goed... Maar even op youtube kijken...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, wat leuk, die sjaal viel mij deze week ook al op. Hij is zo mooi!
  Leuke bijdrage van jou op de blog van Lindevrouw. Bijzonder initiatief, zo'n gastblog!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn handen jeuken als ik al dat moois zie.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er twee gemaakt van malabrigo garen en de tweede met kraaltjes erbij. Is heel leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er twee gemaakt van malabrigo garen en de tweede met kraaltjes erbij. Is heel leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige sjaal alweer Jeanet, had ik toch maar 7 levens en 4 handen of 6 om alle leuke dingen te maken die jij ons toont! Deze ga ik toch zeker ook even printen en bijhouden.
  Ik kijk met ongeduld uit naar het verschijnen hier van de simply breien om je daar weer in terug te vinden! Klaat je iets weten dan :)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...